17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum scăpăm de astenia de toamnă

Cum scăpăm de astenia de toamnă

Astenia de toamnă este provocată de dificultatea de adaptare a organismului la diferențele de temperatură dintre zi și noapte, de cantitatea mai scăzută de lumină, precum și de o dietă necorespunzătoare. Se manifestă prin somnolență prelungită, lipsă de energie și stare de slăbiciune, melancolie, capacitate de concentrare redusă, tulburări de dispoziție, durere de cap.

Există mai multe remedii pentru astenia de toamnă. Poţi scăpa de astenie cu ajutorul plantelor. Sub formă de infuzii sau băi, acestea pot ajuta organismul în mod natural să fie din nou în formă.
Dovleacul ne ajută la menținerea sănătății sistemului nervos. Consumat crud, copt sau fiert, dovleacul acţionează ca un pansament natural pentru sistemul nervos datorită efectului uşor sedativ şi este adesea recomandat pentru combaterea insomniilor, a stărilor depresive şi anxietăţii.
În plus, dovleacul este o sursă importantă de betacaroten, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi naturali şi conţine şi complexul de vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B9, cu rol pozitiv în menţinerea sănătăţii psihice, protejarea împotriva stresului oxidativ şi reducerea stării de oboseală excesivă.

Astenia se poate manifesta la orice vârstă

Tinctura de valeriană este alt remediu la care poți să apelezi pentru a înlătura astenia de toamnă. Planta are acțiune antidepresivă și sedativă. Pe de altă parte, ceaiul de ghimbir este folosit de mii de ani și te scapă de indigestie, migrene și astenie de toamnă. Ceaiul de ghimbir nu este recomandat femeilor însărcinate, diabeticilor, celor care urmează să fie supuși unor intervenții chirurgicale.
Mierea, polenul şi lăptişorul de matcă menţin psihicul într-o stare excelentă. Polenul şi mierea au o acţiune de tonifiere a organismului, sunt deosebit de revigorante şi aduc un aport important de energie. Lăptişorul de matcă este foarte recomandat pentru întărirea organismului. Acţionează ca un stimulent, tonifiază organismul şi este foarte eficient în stările de oboseală şi stres accentuat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS