15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTop Gel și Fundația GdS, donație de 30.000 de euro

Top Gel și Fundația GdS, donație de 30.000 de euro

Top Gel și Fundația Gazeta de Sud au donat ieri aparatură vitală pentru Clinica Chirurgie II din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova. Este vorba de o trusă de laparoscopie în valoare de 30.000 de euro, esențială în realizarea intervențiilor chirurgicale. Sponsorizarea a venit din partea firmei Top Gel. Mult timp, medicii s-au simțit legați de mâini și de picioare pentru că aparatura se defectase. Acum, alți cinci medici fac specializare în laparoscopie. Anual, în jur de 1.000 de pacienți o să beneficieze de intervenții chirurgicale laparoscopice.

Șansă în plus la viață pentru pacienții care ajung în Clinica Chirurgie II din cadrul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova. După ce timp îndelungat medicii au lucrat în sistem de avarie, acum lucrurile au revenit la normal. Intervențiile chirurgicale se pot relua, medicii pot opera în siguranță, pot diversifica tipul operațiilor, pot crește numărul de pacienți tratați. Toate datorită donației de aparatură realizată de Top Gel și Fundația Gazeta de Sud.
Dr. Daniel Vîlcea, șeful Clinicii Chirurgie II, spune că acum clinica intră în rândul altor clinici din țară. „Practic, înainte nu mai aveam cu ce să lucrăm. Acum avem două truse complete de laparoscopie, ceea ce va duce la creșterea numărului de intervenții efectuate laparoscopic. Acum o să putem aborda o gamă mult mai largă de intervenții laparoscopice. Noua aparatură ne ajută să avem și o mai mare securitate a intervențiilor făcute. La instrumentarul vechi, de peste zece ani, pe care îl aveam, exista oricând riscul să cedeze ceva. Sunt mulți ani în care am funcționat în regim de avarie. Mult timp aveam aparatele mari, scumpe, dar se stricau lucrurile mărunte. Pe unele dintre ele le mai cumpăram noi. În ultimul an, au început să se defecteze și componentele mai scumpe, pe care nu ne-am permis să le cumpărăm doar noi. Acum am primit tot ce aveam nevoie. La un moment dat, plimbam un telescop între toate clinicile ca să putem opera laparoscopic. Mulțumim Fundației Gazeta de Sud și sponsorilor pentru această donație extrem de importantă“, a declarat dr. Daniel Vîlcea.

„Aparatura primită este vitală pentru a putea face intervenții chirurgicale minim-invazive”

Anual, medicii de la Chirurgie II realizează în jur de 600 de intervenții chirurgicale laparoscopice. Acum, numărul operațiilor o să crească semnificativ. Cea mai frecventă operație este colecistectomia pentru litiaza biliară. Mai mult, o dată ce au auzit că urmează să primească o trusă de laparoscopie, cinci medici au început să facă specializarea pentru realizarea unor astfel de operații. „Aparatura primită este vitală pentru a putea face intervenții chirurgicale minim-invazive care reduc foarte mult timpul de spitalizare și perioada de recuperare. Vorbim de intervenții chirurgicale în sfera abdominală sau intervenții pentru patologia neoplazică colonică sau genitală. Fără această aparatură nu am putea să realizăm aceste intervenții“, a declarat Cecil Mirea, medic în cadrul Clinicii Chirurgie II.

„Această donație de aparatură înseamnă un pas înainte”

Managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova mulțumește sponsorului Top Gel și Fundației Gazeta de Sud și spune că este mare nevoie de implicare comunitară.
„Această donație de aparatură înseamnă un pas înainte, înseamnă efectuarea intervențiilor chirurgicale la un nivel ridicat. Am văzut calitatea produselor, este extraordinară. Vă mulțumim pentru implicare și donație“, a declarat dr. Alin Demetrian, managerul SJU Craiova.

Echipa Fundației Gazeta de Sud

Le mulțumim sponsorilor noștri, fără ei nimic nu ar fi posibil. Mulțumim, în mod special, pentru această sponsorizare, companiei Top Gel, care de fiecare dată a spus „DA“ la toate proiectele noastre sociale, comunitare. Sănătatea este cea mai importantă dintre toate – este ceea ce credem noi, echipa Fundației Gazeta de Sud. Toate spitalele Olteniei au nevoie de noi. Avem medici profesioniști, însă fără aparatură performantă nu se pot salva vieți. De aceea, este important să ne unim forțele, să nu rămânem pasivi, să ne implicăm. Când medicii de la Chirurgie I ne-au spus că nu mai puteau opera, ne-am unit forțele și am reușit, într-un timp scurt, să punem umărul la schimbare. Acum, mii de pacienți au anual șansa la viață. Vă aștepăm în continuare să facem bine, să dăruim, să îmbunătățim situații. Împreună!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS