12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSuntem pe podium: România pe locul 2 la sedentarism

Suntem pe podium: România pe locul 2 la sedentarism

Institutul Sportiv Român (ISR) a anunţat că România se află pe locul 2 în privinţa sedentarismului conform celui mai recent Eurobarometru întocmit de Comisia Europeană.
Potrivit datelor Comisiei Europene, numărul românilor care nu fac sport a crescut faţă de anul 2013, ţara noastră ocupând locul doi la nivel european din perspectiva sedentarismului, lucru care favorizează apariţia unor patologii precum bolile cardiovasculare sau diabetul zaharat.
Mai mult, inactivitatea fizică este identificată, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ca fiind al patrulea factor de risc principal pentru mortalitatea globală.
România nu stă foarte bine nici din prisma implicării în activităţi de voluntariat sportive.
Doar 2% din respondenţii la Eurobarometrul Comsiei Europene se implică în astfel de acţiuni, procentul fiind în scădere faţă de anul 2013, când au fost făcute măsurători similare. Acelaşi Eurobarometru mai notează că doar 2% din respondenţi sunt membrii unui club sportiv, 5% sunt membrii unui centru fitness, 1% sunt membrii unui club socio-cultural, 19% altul, 71% nu sunt membrii niciunui club.
“Aproape trei sferturi din români petrec cel puţin două ore şi jumătate pe zi stând jos, în faţa calculatorului sau în faţa televizorului. Datele se desprind din cel mai recent Eurobarometru întocmit de Comisia Europeană, care evidenţiază relaţia românilor cu activitatea fizică, o relaţie aproape inexistentă. Concret, în România, 51% din români nu se implică niciodată în activităţi fizice, în timp ce dintre respondenţii români la Eurobarometru susţin că nu au realizat nicio activitate fizică riguroasă în ultima săptămână. Activitatea fizica poate preveni bolile cardiovasculare, obezitatea, diabetul zaharat si chiar unele forme de cancer”, se arată în comunicatul ISR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS