7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum scapi de celulită

Cum scapi de celulită

Celulita nu este o afecţiune, ci o caracteristică a grăsimii femeii. Şi este cu atât mai neplăcută cu cât în organism se accentuează dezechilibrul dintre nivelul de estrogeni şi progesteron. Şi cum, din păcate, dereglarea ciclului menstrual, instalarea sarcinii sau îngrăşarea rapidă sunt fenomene fireşti la o femeie tânără, celulita reprezintă o condiţie des întâlnită. Nu se vindecă, dar se ţine sub control. Această afecţiune nu ţine cont de vârstă sau sex şi poate să apară atât în adolescenţă, cât şi la maturitate.
Celulita nu dispare odată cu scăderea în greutate. Chiar şi persoanele slabe pot avea celulită. Aspectul de coajă de portocoală nu dispare complet niciodată, însă poate fi diminuat cu ajutorul unor măsuri simple: un stil de viaţă echilibrat, bazat pe o dietă sănătoasă şi sport, potrivit www.sfatulmedicului.ro.
Pentru a scăpa de toxinele din corp, organismul are nevoie de foarte multă apă. Chiar dacă auziţi în repetate rânduri şi vi se pare că deja a devenit un clişeu, apa este esenţială nu doar pentru sănătate, ci si pentru aspectul pielii. Apa are beneficii nenumărate pentru organism, stimulând circulaţia şi îmbunătăţind drenajul limfatic.
Consumaţi cel puţin doi litri de apă pe zi. Hidratarea are un rol important pentru a vă menţine o piele frumoasă, plină de vitalitate şi cu un aspect plăcut.

Masajele dau rezultate rapide

Aspectul pielii poate fi îmbunătăţit cu ajutorul masajelor, care stimulează circulaţia. Pentru a scăpa de celulită, masajul este o etapă importantă, care trebuie urmată cu stricteţe. Masajul anticelulitic poate fi făcut chiar şi acasă, zilnic, pentru câteva minute. Automasajul se realizează prin mişcări ample de netezire şi se începe de la genunchi spre abdomen. Pe lângă masajul zilnic efectuat de dumneavoastră acasă, puteţi să faceţi şi o şedinţă pe săptămână la un maseur profesionist. Combinate, cele două tipuri de masaj oferă rezultate mai rapide şi de durată.
Dacă nu sunteţi adept al produselor cosmetice din magazine, puteţi apela la remedii naturale pentru combatarea celulitei. Amestecaţi zaţul de cafea cu uleiul de măsline şi masaţi-vă corpul.
Acest tratament simplu vă va exfolia pielea, lăsând-o fină ca mătasea. Multe creme anticelulitice au ca principal ingredient cofeina, aşa că acest tratament făcut în casă vă va scuti şi de cheltuieli.
Pe lângă masajul clasic anticelulitic, puteţi apela şi la tratamente cu ultrasunete sau masaje endermologice. Acestea sunt efectuate în saloane de specialitate, însă presupun costuri destul de mari.

Sportul

Sportul este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune medicamente. Orice persoană sedentară se va confrunta la un moment dat cu probleme de sănătate. Exerciţiile fizice, fie chiar şi de o jumătate de oră pe zi, menţin sănătos organismul, atât fizic, cât şi mental. De asemenea, aspectul exterior este şi el îmbunătăţit prin mişcare.
Pielea se menţine hidratată, muşchii se tonifiază, iar celulita este eliminată. Cu ajutorul mişcării fizice, muşchii se contractă, iar sângele pătrunde adânc în ţesuturi.
În acest mod, procesul de eliminare a toxinelor este mai eficient.

Atenţie la diete şi alimentaţie

Dietele nu elimină celulita. Chiar dacă scădeţi în greutate, aspectul de coajă de portocală nu va dispărea. Mai mult, dietele severe sporesc riscul apariţiei celulitei, deoarece, prin înfometare, organismul tinde să îşi păstreze grăsimile. Pe lângă hidratare, sport şi masaj, alimentaţia joacă un rol esenţial în combaterea celulitei. Pentru a o elimina, trebuie să excludeţi din dietă cafeaua, ţigările, băuturile carbogazoase, zahărul, sarea şi grăsimile.
Acestea fac celulita să fie mult mai vizibilă. Mai mult, zahărul rămâne stocat în celulele de grăsime şi le determină să se extindă. Legumele şi fructele nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică. De asemenea, importante pentru combaterea celulitei sunt scorţişoara, lămâile, ghimbirul şi rozmarinul, deoarece ajută la arderea grăsimilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS