5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMinistrul sănătăţii vrea desfiinţarea unor centre de permanenţă

Ministrul sănătăţii vrea desfiinţarea unor centre de permanenţă

Sorina Pintea, actualul ministru al sănătății, a venit ieri în vizită la Spitalul Județean Slatina. A vrut să afle la fața locului care este starea actuală a spitalului. Aceasta a anunțat că spitalul arată bine din punct de vedere al infrastructurii, dar că în multe unități sanitare mai este nevoie aparatură. Pentru acest lucru, Ministerul Sănătății va demara o procedură pentru achiziționarea a 1.000 de incubatoare, astfel încât să acopere tot necesarul existent în acest moment, la nivel național.
Totodată, Sorina Pintea a anunțat că va promova un act normativ prin care cere desfiinţarea unor centre medicale de permanenţă din localităţi. Aceasta motivează decizia prin faptul că, în ciuda existenţei acestor centre, n-a scăzut numărul prezentărilor în unităţile de primiri urgenţe, ci, dimpotrivă, a crescut.
„Am făcut o analiză a centrelor de permanență. Tarifele acordate lor au crescut, deci și responsabilitatea medicilor de acolo trebuie să crească. Făcând o analiză la nivelul țării, numărul prezentărilor pacienților în urgență a crescut cu 35%, ceea ce este strigător la cer. În aceste condiții crește și finanțarea Unității de Primiri Urgențe, dar a crescut și cea a centrelor de permanență. Eficiența este zero. Prin urmare, urmează să promovăm un proiect de act normativ prin care să desființăm unele centre. Sunt niște criterii pe care trebuie să le respecte, niște termene de raportare. Nu le-a urmărit și nu le-a cerut nimeni până acum. Vom promova proiectul de act normativ, avem situațiile pe care le vom prezenta ca să justific promovarea acelui proiect, le vom da publicității. Sunt cifre care ar trebui să ne dea multora de gândit“, a declarat Sorina Pintea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS