12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMedicii au operat, astăzi, primul pacient în Clinica de Cardiologie Intervențională

Medicii au operat, astăzi, primul pacient în Clinica de Cardiologie Intervențională

În urmă cu puțin timp, primul pacient a beneficiat de intervenție chirurgicală pentru montarea unui stent în Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova. Este vorba despre o pacientă de vârsta a treia care avea mare nevoie de o astfel de intervenție.

„În urmă cu 30 de minute a fost plasat cu succes primul stent coronarian în noua Clinica de Cardiologie a SCJU Craiova. Felicitari echipei de Cardiologie intervențională și fostului manager pentru ducerea la bun sfârșit a acestui mare proiect pentru sănătatea Olteniei”, a declarat dr. Alin Demetrian, managerul spitalului.

Clinică de Cardiologie este o investiție 13 milioane de lei realizată de Consiliul Județean (CJ) Dolj. Clinica de Cardiologie Intervențională are 25 de paturi. Toate saloanele au grup sanitar propriu, dar și sistem de alarmare pentru personalul medical. În clinică se află un bloc operator cu două săli de operații, un izolator, dar și zone de supraveghere și terapie intensivă și de o sală pentru angiograf.

„Este cea mai mare realizare după construcția spitalului făcută în anii 60-70”

În clinică se află un bloc operator cu două săli de operații, un izolator, dar și zone de supraveghere și terapie intensivă și de o sală pentru angiograf. Dr. Bogdan Fănuță este cel care a demarat proiectul de construiție a clinicii în perioada în care a condus Spitalul Județean Craiova.

„Este cea mai mare realizare după construcția spitalului făcută în anii 60-70. Mă bucur foarte mult că acolo există acum o echipă de medici bine pregătiți care pot să salveze vieți. Important este ca lucrurile să meargă și pacienții să poată să fie tratați indiferent de cine se află la conducere”, spune dr. Bogdan Fănuță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS