16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRemedii pentru petele solare

Remedii pentru petele solare

Pistruii sunt pete de pigmentare și apar de regulă din cauze genetice sau după expunerea prelungită la soare. Micile pete brune apar de obicei pe chipurile oamenilor cu piele deschisă la culoare și cu păr blond sau roșcat. Petele maronii provocate de soare se numesc pete melanice. În mod normal, melanocitele formează pigmentul brun numit melanină, menit să protejeze pielea de radiațiile UV în timpul expunerii la soare. În cazul oamenilor cu pistrui, un defect genetic cauzează distribuția neuniformă a melaninei în celulele pielii. Astfel, în locul unui bronz uniform, pe față și corp apar numeroase pete mici.
Pielea produce melanină pentru a se proteja împotriva radiațiilor ultraviolete, care formează razele de soare. Așadar, cu cât ne expunem mai mult la soare, cu atât pielea produce mai multă melanină. Așa apar pistruii în zilele însorite – cu mult mai mult vara decât iarna. Expunerea prelungită la soare nu este singura cauză pentru această hiperpigmentare a pielii; ea poate surveni fie în urma unor schimbări hormonale în organism, mai frecvent întâlnite la femei, fie din cauza unor predispoziţii genetice, a unor afecţiuni sau din cauza îmbătrânirii pielii. Aşadar, cel mai bine ar fi să consultaţi un medic dermatolog pentru a identifica exact cauza petelor maronii de pe faţă sau de pe piele. Sigur, dacă aceste pete apar imediat după o zi la plajă, atunci cel mai probabil ele sunt pete melanice, provocate de soare.

Soluţii eficiente şi tratamente pentru pete maronii pe faţă şi piele

Există pe piaţă destul de multe creme speciale pentru depigmentare care pot aduce rezultate favorabile în aproximativ două luni. Orice tratament de înlăturare a unor afecţiuni cutanate la nivelul feţei sau corpului este pe termen lung. Ca urmare, va fi nevoie de puţină răbdare şi perseverenţă pentru îndepărtarea cu succes a oricăror tipuri de pete.
Recomandarea este să folosiţi câteva remedii naturale, pe care să le includeţi într-un ritual de îngrijire zilnică special pentru faţă, locul în care apar cele mai multe pete solare inestetice. Un ritual pe bază de ingrediente şi produse naturale este întotdeauna mai eficient pentru că substanţele curative se găsesc în formă pură.

5 paşi pentru tratarea petelor maronii

Exfolierea zilnică devine o necesitate pentru a reuşi să scăpaţi de impurităţi şi să curăţaţi pielea în profunzime. Noi vă recomandăm să nu cumpăraţi un exfoliant cosmetic obişnuit, ci să vă preparaţi rapid unul acasă, pe bază de ingrediente 100% naturale. O reţetă simplă de exfoliant natural poate fi făcută dintr-un amestec de ovăz măcinat, seminţe de mac, coajă de lămâie, cacao pulbere şi bicarbonat de sodiu, pe care le puteţi găsi în orice supermarket. O exfoliere pe zi, dimineaţa sau seara, vă poate ajuta să curăţaţi pielea în profunzime. Puteţi să folosiţi cafea, în loc de cacao, în exfoliantul din prima săptămână de după apariţia petelor maronii, pentru că este puţin mai dură şi mai eficientă.
Sucul de lămâie este un tonic facial excelent, cu proprietăţi benefice pentru ten şi util în tratarea petelor provocate de soare. Din păcate, el nu este recomandat pentru tenul foarte sensibil pentru că îl poate irita destul de uşor.
Cremele antirid sunt eficiente în tratamentul petelor maronii, reducând inflamarea şi hiperpigmentarea pielii. Sunt recomandate atât în tratamentul petelor melanice, cât şi ca metodă eficientă de prevenţie a fotoîmbătrânirii.
În primele zile de după apariţia petelor maronii cauzate de soare, se recomandă şi realizarea unor măşti naturale pe bază de iaurt. Puteţi să folosiţi iaurtul şi simplu, aplicându-l de două ori pe săptămână, după realizarea primilor doi paşi – exfolierea şi tonifierea. Masca pe bază de iaurt se îndepărtează de pe faţă după uscare şi pielea se hidratează cu o cremă de faţă antirid.
Opţional, puteţi să aplicaţi pe faţă şi corp ulei de măsline înainte de culcare, acesta fiind un ingredient natural eficient în tratarea petelor maronii produse de soare.
Este bine să reţinem că ritualul devine un remediu doar dacă este ţinut cu stricteţe şi, cu puţină răbdare, rezultatele sale putând fi văzute după primele două luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS