12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBeneficiile cireşelor

Beneficiile cireşelor

Cireşele sunt fructe gustoase şi hrănitoare, cu un puternic efect detoxifiant şi acţiune depurativă, de aceea, consumul acestora este recomandat în mod special persoanelor care suferă de reumatism, gută, constipaţie, litiază biliară şi renală.
Cireşele sunt compuse într-o proporţie de peste 70% apă, iar restul de 30 % este reprezentat de vitamine din complexul B (B1, B2, B6) – necesare pentru alimentarea cu energie a organismului, magneziu – valorile scăzute ale acestuia duc la starea de oboseală şi chiar depresie. Aceste fructe conţin şi bioflavonoide, acid elagic, antocianine şi melatonină.
Conţinutul mare de apă din cireşe permite oricui să consume orice cantitate doreşte din aceste fructe cu un conţinut redus de calorii şi grăsimi, fără să se îngraşe. Cercetările au demonstrat că prezenţa unui volum ridicat de apă în organism amplifică nivelul de energie şi ajută la stimularea activităţii metabolismului.
Pe de altă parte, dacă cireşele sunt incluse într-o dietă de slăbire, rezultatele se vor vedea în scurt timp, dar va fi necesar consumul în cantităţi relativ mari pentru eliminarea toxinelor din organism.
În afara efectului de scădere al numărului de kilograme, consumul de cireşe induce şi o stare de relaxare pe parcursul întregii zile; în plus, prin conţinutul lor, cireşele conferă supleţe şi fermitate pielii.
Dieta pe bază de cireşe este recomandată şi în scop medical: persoanelor care suferă de boli hepatice, echilibrând funcţia hepatică, celor care prezintă un nivel scăzut de minerale, celor care se confruntă cu o stare avansată de oboseală. Mai este recomandată cura de cireşe şi persoanelor diagnosticate cu afecţiuni biliare sau celor anemice, adulţilor şi copiilor care prezintă deficit de dezvoltare sau creştere.
De asemenea, medicina modernă recunoaște efectul sedativ al acestui fruct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS