24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDe astăzi, craiovenii îşi pot măsura gratuit tensiunea arterială la PRIMACLINIC Medical Center

De astăzi, craiovenii îşi pot măsura gratuit tensiunea arterială la PRIMACLINIC Medical Center

De un deceniu, ziua mondială de luptă împotriva hipertensiunii este marcată la data de 17 mai. Societatea Internaţională de Hipertensiune (SIH) sprijinită de Societatea Româna de Hipertensiune (SRH) a demarat o campanie gratuită de monitorizare a tensiunii arteriale, începând cu 17 mai, care este şi Ziua internaţională a hipertensiunii. Acţiunea se derulează până la sfârşitul lunii. În Craiova, acţiunea se va derula la PRIMACLINIC Medical Center, singura clinică din Bănie afliată la acest proiect. La acţiunea derulată la nivel naţional mai sunt alte trei clinici din ţară, una fiind în Bucureşti, unde prof. dr. Maria Dorobantu, preşedinta SRH va explica celor interesaţi cum hipertensiunea poate pune în pericol viaţa oamenilor.

May Measurement Month este o inițiativă de screening public la nivel mondial pentru a evidenția nevoia de a crește gradul de conștientizare a tensiunii arteriale

Scopul este de a măsura tesniunea arterială în populația generală pentru a afla dimensiunea problemei la nivel global. Apoi, vom putea să demonstrăm guvernelor din întreaga lume de ce au nevoie pentru a spori gradul de conștientizare a publicului și pentru a ne oferi tuturor facilități de screening și tratament mai bune pentru tensiunea arterială.

Tensiunea arterială ridicată este un ucigaș tăcut. Acesta este cel mai important factor de risc pentru mortalitatea globală ce provoacă o multitudine de complicații cardiovasculare.

Dar de multe ori oamenii nici măcar nu știu că suferă de hipertensiune arterială. Nu există simptome astfel înât unii oameni află că au hipertensiune arterială decât după ce suferă un atac de cord, un accident vascular cerebral sau sunt diagnosticați cu altceva, cum ar fi bolile cardiace sau renale.Medicii din întreaga lume îi încurajează pe pacienţi să prevină și să controleze această boală. Hipertensiunea reprezintă principalul factor de risc al apariției bolilor cardiovasculare.
În România, o persoană din 4 suferă de această afecţiune.
Netratată sau tratată necorespunzător, hipertensiunea poate determina apariția accidentului vascular cerebral, a infarctului de miocard sau a insuficienței renale, afecțiuni care duc la invaliditate severă sau chiar ucid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS