9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePremieră medicală: A fost efectuat cu succes primul transplant de penis şi scrot din lume

Premieră medicală: A fost efectuat cu succes primul transplant de penis şi scrot din lume

Medicul Johns Hopkins a efectuat, împreună cu o echipă formată din alte 10 cadre medicale, primul transplant de penis şi de scrot din lume, potrivit hub.jhu.edu. Beneficiarul a fost un veteran care a suferit răni în timpul serviciului militar în Afganistan.

Mulți soldați care se întorc din centrele de război poartă cicatrici vizibile sau chiar membre pierdute, provocate de exploziile dispozitivelor improvizate sau minelor antitanc. Unii militari se întorc, de asemenea, cu leziuni ascunse, pierderea tuturor organelor genitale sau a unei părți a acestora.
Echipa de chirurgie plastică și reconstructivă condusă de Johns Hopkins a efectuat cu succes primul transplant total de penis și de scrot din lume, a anunțat astăzi Johns Hopkins Medicine.

Echipa de nouă chirurgi plasticieni și doi chirurgi urologici a operat, pe 26 martie, mai bine de 14 ore. Ei au transplantat de la un donator decedat întregul penis, scrot (fără testicule) și peretele abdominal parțial.
„Sperăm ca acest transplant va ajuta la restabilirea functiilor urinare şi sexuale acestui tânăr”, spune W.P. Andrew Lee, profesor si director al secţiei de chirurgie plastică si reconstructivă la Universitatea Johns Hopkins.
Destinatarul este un veteran care dorește să rămână anonim. Tânărul s-a recuperat din operație și așteaptă să fie externat din spital săptămâna aceasta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS