8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum să-ți îngrijești tenul primăvara

Cum să-ți îngrijești tenul primăvara

Odată cu venirea primăverii, foarte multe persoane constată că tenul şi chiar pielea corpului se confruntă cu diverse probleme. Fie este prea palid, din pricina lipsei de vitamine, fie se irită frecvent sau este puternic deshidratat.
În timpul iernii, microcirculaţia cutanată şi transpiraţia au un ritm mai puţin alert. Este felul natural al pielii de a se apăra de temperaturile scăzute. În consecinţă, şi ritmul de reînnoire celulară este mai lent, motiv pentru care ieşim din iarnă cu un ten uscat, aspru, şi mai puţin elastic.
Soluţia sunt măştile peeling care îndepărtează stratul de celule moarte acumulate la suprafaţa tenului. O exfoliere pe săptămână este suficientă. Nu apelaţi la peelinguri prea abrazive sau peelinguri destinate îngrijirii corpului. Nu vor face decât să vă slăbească şi să vă facă tenul mult mai sensibil la efectele nocive ale utravioletelor.

Hidratare la superlativ

Prima regulă pentru un ten strălucitor este hidratarea. În sezonul călduros, tenul va secreta mai mult sebum şi, prin urmare, crema consistentă de iarnă trebuie înlocuită cu un produs hidratant cu o textură ultralejeră.
Experţii spun că deshidratarea pielii apare atunci când aceasta este lipsită de uleiuri naturale. Pielea uscată este într-adevăr mai predispusă la deshidratare, dar şi tenul gras poate să ducă lipsă de apă şi nutrienţi.
Este recomandat să folosiţi geluri de duş şi creme cu proprietăţi nutritive, pentru a evita problemele.
Pentru epidermă, apa este o adevărată sursă de tinereţe, iar cu cât pielea este mai bine hidratată, cu atât va arăta mai tânără şi ridurile vor întârzia să apară.
Experţii sunt de părere că indiferent de vârstă, epiderma are aceeaşi nevoie de hidratare, poate chiar din ce în ce mai mare.
Chiar dacă folosiţi creme antirid, nu renunţaţi nici la cele vechi, hidratante, sau încercaţi să găsiţi o formulă care să includă ambele beneficii.

O bună hidratare rezolvă mai rapid şi alte probleme ale pielii

În cazul în care aveţi o iritaţie a pielii, riduri sau alte probleme, pe lângă produsele speciale folosite, aveţi grijă ca pielea să rămână în permanenţă hidratată. Astfel, celulele se vor reface mai repede.
Vă veţi da seama dacă aţi ales crema potrivită după cât de repede produsul este asimilat de piele. Pentru un plus de hidratare puteţi combina crema de îngrijire zilnică cu un serum care se aplică înainte de cremă. Pe lângă textura lejeră, un aspect important în alegerea cremei hidratante de primăvară este factorul de protecţie solară pe care îl oferă. Chiar dacă soarele nu este încă la puterea maximă, măsurile de precauţie împotriva razelor UV trebuie luate din timp.
Nivelul optim de apă din ţesuturi este ajutat şi de consumul de apă. Unul dintre cele mai indicate momente pentru hidratare este înainte de culcare. Chiar este indicat să aveţi la îndemână o sticlă cu apă şi pentru timpul nopţii.

Măştile de primăvară, benefice

Măştile făcute în casă reprezintă o îngrijire suplimentară a tenului care ar trebui să vă completeze ritualul cosmetic de primăvară. Pe lângă înlăturarea stratului de celule moarte, măştile cosmetice absorb impurităţile şi excesul de sebum. O reţetă foarte populară este masca cu miere. Pe lângă hidratarea intensă a pielii, masca cu miere are şi un puternic efect antiaging. Amestecaţi o linguriţă de miere cu fulgi de ovăz, câteva picături de suc de lămâie şi ulei de măsline. Masca se lasă 15 minute pe faţă şi decolteu şi apoi se înlătură cu apă călduţă. Pentru efecte mai rapide, o puteţi aplica de două sau trei ori pe săptămână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS