16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAl 30-lea deces cauzat de gripă

Al 30-lea deces cauzat de gripă

A crescut bilanţul deceselor cauzate de gripă. Încă o victimă a fost confirmată, joi, de autorităţi. Potrivit realitatea.net, este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani, din Capitală. Practic, bilanţul victimelor făcute de gripă creşte de la o zi la alta. S-a ajuns în prezent la 30 de decese confirmate din cauza virusului gripal.
Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat încă 229 de cazuri noi de gripă, astfel că numărul total ajunge la aproape 530. Cele mai multe cazuri au fost confirmate în Capitală, Iași și Constanța. Există focare și în Brașov și Olt. Până acum au fost vaccinați peste 920.000 de oameni. Pentru cei care nu s-au imunizat, mai sunt disponibile aproximativ 80.000 de doze.
Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă. Managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.
De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor, astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.
Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei.
Totodată, avertizează Ministerul Sănătăţii, este necesar ca în grădiniţe şi școli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS