21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSoluții pentru bolnavii de cancer

Soluții pentru bolnavii de cancer

Ministerul Sănătăţii şi guvernul au în plan să îmbunătăţească Programul Naţional de Oncologie derulat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care trebuie extins pe mai multe paliere pentru a acoperi toate nevoile pacientului bolnav de cancer, după cum a afirmat ministrul sănătăţii, Sorina Pintea. „Oncologia este una dintre patologiile foarte sensibile cu adresabilitate mare şi creştere exponenţială a numărului de cazuri noi. Chiar dacă Programul Naţional de Oncologie derulat de CNAS este destul de generos, care acoperă zona de medicamente, acesta trebuie extins pe mai multe paliere pentru a acoperi toate nevoile pacientului bolnav de cancer. Planul Ministerului Sănătăţii, al guvernului, este de a îmbunătăţi acest program de oncologie“, subliniază ministrul sănătăţii.
Sorina Pintea a mai spus că prevenţia în oncologie este foarte importantă. „Anul acesta, Ministerul Sănătăţii derulează două programe performante de depistare precoce a cancerului de col uterin şi a cancerului de sân. Programele de screening, în valoare de 68 milioane de euro, beneficiază de finanţare din fonduri europene, nerambursabile“, se arată în mesajul ministrului sănătăţii.
Pe parcursul a cinci ani, peste 30.000 de femei vor beneficia gratuit de servicii de screening prin testare mamografică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS