10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDSP verifică existenţa panourile publicitare de dezinformare privind vaccinarea

DSP verifică existenţa panourile publicitare de dezinformare privind vaccinarea

Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) vor controla începând de astăzi toate panourile publicitare care promovează campaniile de informare pe teme de sănătate publică. Verificările vin după ce, în mai multe localități au fost postate, la sfârșitul anului trecut, panouri publicitare împotriva vaccinării.
Purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății, Oana Grigore spune că mesajele de pe panourile neavizate de minister reprezintă un atentat la viața copiilor.

Panouri publicitare cu mesajul că vaccinările nu sunt sigure au apărut la Brașov, Cluj, Iași și Târgu Mureș, la sfârșitul anului trecut. O poză cu un astfel de panou a postat pe rețeaua de socializare Facebook, secretarul de stat Raed Arafat: Pe panou publicitar se pot citi mesajele “Vaccinurile nu sunt sigure! Citeste prospectele! Informează-te! Cunoaşte riscurile!”.
Secretarul de stat Raed Arafat spune că panourile “subminează toate eforturile din ultimele luni prin care se încearcă creşterea numărului copiilor vaccinaţi în România şi prevenirea tragediilor precum cele din ultima perioada cauzate de rujeolă, care a avut efectele cele mai grave asupra copiilor nevaccinaţi”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS