15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMii de doze de vaccin pentru copiii din Dolj

Mii de doze de vaccin pentru copiii din Dolj

Copiii din Dolj vor putea să fie vaccinați împotriva unor boli grave, începând din această săptămână.
Copiii din Dolj vor putea să fie vaccinați împotriva unor boli grave, începând din această săptămână.

Vaccinul hexavalent a început să fie repartizat în cabinetele medicilor de familie din Dolj.
Ultima dată medicii de familie au primit doze din acest vaccin la jumătatea lunii iunie, dar nu suficiente. De atunci, nou-născuții au rămas nevaccinați și au intrat pe liste de așteptare.
Vaccinul hexavalent trebuie să fie administrat copiilor la două, patru și 11 luni. Acesta este important pentru că ajută la prevenirea a şase boli, hepatită B, poliomielită, difterie, tetanos, tuse convulsivă şi câteva tipuri de infecții respiratorii.
Reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Dolj spun că pentru copiii din județ au fost trimise 7.458 de doze de vaccin hexavalent.
Urmează să ajungă în județ și vaccinul care imunizează copiii împotriva rujeolei (ROR).
„Am primit repartiţiile pentru vaccinul hexavalent (7.458 doze în valoare de 1.137.270,42 lei) şi ROR (antirujeolic – 7.110 doze în valoare de 301.392,9 lei), cantităţi suficiente care asigură recuperarea restanţierilor şi vaccinarea curentă pentru perioada iulie-septembrie 2017“, spune dr. Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.

„Medicii din mediul urban au primit numărul de doze solicitate“

De mai bine de doi ani, în țară sunt probleme de aprovizionare în ceea ce privește vaccinurile. Medicii de familie doljeni spun că de data aceasta au primit suficiente doze de vaccin hexavalent. „Eu am cerut 11 doze de vaccin hexavalent și atâtea am și primit. Medicii din mediul urban au primit numărul de doze solicitate, am înțeles că în aceeași manieră urmează să se facă repartiția și pentru medicii din mediul rural în această săptămână“, declară dr. Dalida Mosorescu, medic de familie.
Părinții spun că așteptau de mult această veste. „În urma deceselor cauzate de epidemia de rujeolă, puțini mai sunt părinții care refuză să își vaccineze copilul. Eu am un copil de un an și două luni și nu a făcut vaccinul pentru că medicul de familie nu l-a avut. Este o veste foarte bună că, în sfârșit, s-au luat măsuri și pentru județul nostru. Este dreptul copiilor să li se asigure vaccinurile care le pot salva viața“, spune Ioana Matei, mămică.
Ana Maria Predilă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS