8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateNaşterile se mută temporar de la SJU Craiova la „Filantropia“

Naşterile se mută temporar de la SJU Craiova la „Filantropia“

Blocul operator din cadrul Maternității Spitalului Județean de Urgență Craiova se va închide, pentru renovare, începând cu 1 mai. Lucrările au început în urmă cu câteva luni, până acum fiind renovate jumătate din saloane. Este pentru prima dată însă când blocul operator se închide pentru igienizare. Toate nașterile vor fi mutate la Spitalul „Filantropia“ Craiova. Odată cu gravidele, se vor muta și unele dintre cadrele medicale.

Blocul operator din cadrul Maternității Spitalului Județean de Urgență Craiova se va închide în aproximativ două săptămâni. Pentru că aici este nevoie de renovare și igienizare generală, conducerea spitalului și autoritățile sanitare au decis închiderea acestei părți din spital până la finalizarea lucrărilor. „Lucrările au început mai de mult la Maternitate, o parte a fost închisă și s-a lucrat, probabil că în câteva zile se vor termina lucrările. Au fost renovate toate saloanele de mame și de copii din partea de Obstetrică. Singurul lucru care mai este de făcut este acoperirea holurilor cu linoleum antibacterian. Nu vom face acest lucru deocamdată și nu o să deschidem nici această parte, pentru că pe aici va avea loc evacuarea materialelor din Blocul Operator“, a explicat dr. Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova.

„Urmează să se facă igienizarea tuturor sălilor de operație“

Mai exact, aici vor fi igienizate toate sălile de operație, dar și compartimentul de Terapie Intensivă – Neonatologie și sălile de scurtă terapie. „Am obținut toate avizele de la Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică. Urmează să se facă igienizarea tuturor sălilor de operație și camerelor din această zonă de spital. Peste tot pe jos o să fie pus linoleum antibacterian. O să se reia igienizarea compartimentului de Terapie Intensivă – Neonatologie și a sălilor de scurtă terapie. Cele două săli au mai fost igienizate în urmă cu doi ani din fonduri proprii și sponsorizări“, a adăugat managerul SJU Craiova.

„Pacientele se vor duce acolo doar când trebuie să aibă loc o naștere“

Toate nașterile vor fi mutate la Spitalul „Filantropia“, însă pacientele care au probleme din cauza sarcinii sau cele care trebuie să stea internate în spital pentru diverse afecțiuni ginecologice vor fi tratate în continuate la Spitalul Județean. Odată cu gravidele, va fi mutat și o parte din personalul medical ce se ocupă de paciente și nou-născuți.
„Spitalul «Filantropia» nu poate să preia toată patologia existentă la noi. Pacientele se vor duce acolo doar când trebuie să aibă loc o naștere. După discuțiile purtate cu managerul Spitalului «Filantropia», am căzut de acord ca de aici să plece și o parte din personalul medical pentru că acolo, practic, o să se dubleze numărul de nașteri. O să primească și zece paturi de Neonatologie – Terapie Intensivă și au nevoie de specialiști. Urmează să discutăm săptămâna viitoare acest aspect, astfel încât să cădem de acord ce și cum transferăm“, a completat dr. Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova.
Conducerea Spitalului Județean Craiova spune că în maximum trei-patru luni lucrările vor fi finalizate, iar activitatea medicală va reveni la normal.
În fiecare an, la Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova sunt aduși pe lume, în medie, 3.500 de copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS