5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFostul Dispensar TBC a devenit o ruină

Fostul Dispensar TBC a devenit o ruină

Imobilul în care a funcționat Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu s-a transformat într-o ruină și ar putea fi demolat. Pe lângă atmosfera dezolantă, tencuiala exterioară s-a desprins pe alocuri, la fel și în interior. Cu toate că este unul din cele mai vechi imobile cu potențial istoric și cultural, nu au fost găsiți bani pentru ca acesta să fie reabilitat. Dispensarul a fost preluat în 2010 de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu de la Sanatoriul Dobriţa, printr-un ordin al Ministrului Sănătăţii de la acea vreme, şi de atunci clădirii nu i-a fost adusă nicio îmbunătăţire. Din cauză că s-a degradat tot mai rău, clădirea nu a mai putut fi folosită pentru activităţi medicale. Primarul interimar al municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu, a declarat că această clădire nu mai poate fi restaurată și va fi, cel mai probabil, demolată. „Este vorba de o clădire din zona spitalului vechi. Este într-o stare destul de avansată de degradare şi vrem să găsim o formulă de reabilitare sau de demolare a clădirii, în situaţia în care nu se mai poate reabilita. Este de luat în calcul şi acest lucru, pentru că în cazul unui spital este mai importantă o clădire nouă“, a menţionat Aurel Popescu.

O ruină, la intrarea în oraş

În prezent, clădirea se află în administrarea Consiliului Județean Gorj. În perioada următoare, se va stabili dacă poate fi restaurată sau va fi demolată. „Am purtat discuţii cu preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, administratorul clădirii, şi cu ceilalţi colegi. În urma discuţiei am hotărât ca fiecare dintre noi să stabilească gradul de implicare în ceea ce priveşte schimbarea situaţiei acestui imobil, fie că va fi vorba de reabilitare, fie că va fi vorba de demolare. Încă nu ştim. Vom vedea dacă este pe lista monumentelor istorice. Vrem să găsim o soluţie. Este chiar la intrarea în oraş şi vrem ca această intrare să fie cât se poate de elegantă“, a mai declarat primarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu.
O altă zonă aflată în atenţia autorităţilor locale este cea de lângă spitalul de la pasarelă. Este vorba de terenul pe care se află fundaţia viitorului Palat al Muncii din Târgu Jiu. Acesta nu a mai fost construit, din lipsă de fonduri. Primăria Târgu Jiu încearcă să preia suprafața de teren și să amenajeze zona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS