Aparat vital pentru Secția de Ginecologie, donat de compania Hella

Aparatul primit recent de Clinica de Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova ajută la evaluarea stării fătului înainte de naștere (Foto: Bogdan Grosu)


Clinica de Ginecologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova are acum un aparat performant pentru evaluarea stării fătului înainte de naștere. Recent, compania Hella România a donat clinicii un cardiotocograf, aparat esențial pentru activitatea medicală și depistarea la timp a problemelor copilului.

În fiecare an, la Secţia de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova sunt aduși pe lume în medie 3.500 de copii. De cele mai multe ori, însă, medicii sunt nevoiți să lucreze zilnic cu aparatură veche. În urmă cu câteva zile, secția a primit o donație importantă. Compania Hella România a donat un aparat important care îi ajută pe medici să depisteze la timp dacă fătul are anumite probleme. „Este un aparat esențial, se cheamă cardiotocograf și ne ajută la evaluarea stării fătului înainte de naștere. Este foarte important pentru că ne arată dacă există o suferință fetală și indică momentul extragerii copilului înainte de a interveni o problemă majoră, adică înainte să moară în uter. Numai acest tip de aparat poate să ne ajute să ne dăm seama la timp dacă este o problemă. În mod normal, ar trebui să existe astfel de aparate la orice gravidă, dar costurile de mii de euro fac imposibilă dotarea fiecărei secții cu un număr suficient de aparate de acest fel“, a explicat prof. univ. dr. Nicolae Cernea, şeful Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a SJU.

Prof. univ. dr. Nicolae Cernea, şeful Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a SJU (stânga) alături de reprezentanții companiei Hella (Foto: Bogdan Grosu)

Prof. univ. dr. Nicolae Cernea, şeful Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a SJU (stânga) alături de reprezentanții companiei Hella (Foto: Bogdan Grosu)

Sute de gravide vor beneficia lunar de aparat

În Clinica de Ginecologie mai există astfel de aparate, dar sunt vechi de 10-12 ani. Unele sunt defecte și medicii nu mai au pe ce să lucreze. Câteva sute de gravide vor beneficia, lunar, de investigații pe noul aparat. „Gradul de uzură al celor pe care le avem în secție este foarte mare, iar defectarea unor sisteme le face să fie neutilizabile. Aparatul primit este performant, cu posibilitate de transmitere la distanță a datelor și de afișare pe un monitor a imaginilor. Evaluarea se face de mai multe ori la aceeași gravidă“, a spus prof. univ. dr. Nicolae Cernea.


Craiovenii s-au alăturat companiei

Banii necesari pentru achiziționarea aparatului au fost strânși în urma proiectului Bike4Life, inițiat anul trecut cu ocazia sărbătoririi celor zece ani de activitate a companiei Hella România. Valoarea aparatului se ridică la 2.200 de euro. „A fost un proiect caritabil, un eveniment sportiv prin care membrii comunităților în care noi ne desfășurăm activitatea – Timișoara, Arad, Lugoj și Craiova – au acționat colectiv. Au pedalat minimum un kilometru astfel încât compania pentru fiecare kilometru pedalat a donat doi euro pentru o cauză nobilă. Am ales Secția de Ginecologie din cadrul SJU Craiova pentru că aici viața prinde contur. Au fost peste 750 de participanți la acest eveniment și le mulțumim craiovenilor care au dat dovadă că se pot mobiliza pentru o cauză nobilă. Împreună am reușit să achiziționăm acest aparat de care secția are nevoie“, a declarat Cristian Octav Jurcoane, manager de brand și comunicare Hella România.

Nicolae Neagu, directorul Centrului Tehnic Hella Craiova, spune că actele caritabile nu se opresc aici. Pe viitor și alte secții vor putea beneficia de astfel de donații. „Vrem să fim implicați în dezvoltarea economică a acestei zone, dar și în societate. Ne dorim să dăm înapoi ceea ce primim de la societate. Donația are mai mult o importanță simbolică. Este un semnal pe care vrem să îl dăm societății. Am ales Clinica de Ginecologie pentru că vrem să sprijinim viața, un nou început. Ne dorim ca în continuare să ajutăm“, a spus Nicolae Neagu.Comenteaza acum

Alte stiri

24 martie 2018

A început Olimpiada Națională de Limba Germană la Craiova

  Olimpiada Națională de Limba Germană Modernă se va derula pentru prima dată la Craiova în perioada 23-29 martie 2018. La această competiție participă 192 de elevi din întreagă țară. Deschiderea festivă a olimpiadei a avut loc vineri, 23 ...
23 martie 2018

Craiova: Reţinut pentru furt din locuinţă

Poliţişti din cadrul Secției 6 Craiova i-au identificat, ieri, pe autorii unui furt din locuinţă, în persoana a doi tineri, M. Ştefăniţă, de 22 de ani, din Breasta şi N.F, de 15 ani, din Pleniţa. Poliţiştii au fost sesizaţi, în

Sumarul ediției de sâmbătă, 28 ianuarie 2017

Actualitate

» Apicultorii vor protesta în stradă, dacă nu primesc ajutorul de minimis pentru 2016
» Agenții ONU fac apel la Donald Trump să primească în continuare refugiați pe teritoriul SUA
» Amenzi de peste 40 de milioane de lei în 2016, după controale privind importul și exportul de mărfuri
» Un important lider al grupării mafiote Camorra a fost arestat în Spania
» Circa 40 de militari turci din cadrul NATO au solicitat azil în Germania
» Serena Williams a câștigat Australian Open, redevenind nr. 1 mondial
» Societatea Română de Radiodifuziune, buget cu 98,61% mai mare decât în 2016
» Coreea de Nord a repornit un reactor nuclear
» A murit actorul britanic John Hurt
» Cod Galben de ceață în județele Dolj și Botoșani
» Preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ vor primi mâncare gătită
» Microbuz din România cu 9 pasageri, implicat într-un accident pe o autostradă din Franța
» Cancelarul german a exprimat întreaga susținere pentru continuarea luptei anticorupție în România
» Donald Trump semnează un ordin executiv pentru stoparea intrării în SUA a unor “teroriști islamiști radicali
» Fermierii pot avea propriile abatoare

Publireportaj

» CJ Gorj reabilitează şi extinde Biblioteca Judeţeană „Christian Tell“

Local

» Oficial, doar patru femei abuzate fizic
» Patru persoane în adăpostul pentru victimele violenței în familie
» Fuziune neașteptată între colegiile Agricol și Economic din Slatina
» Gripa a omorât primul pacient în Olt

Dolj

» Povestea unei femei abuzate timp de 13 ani
» Bărbat rănit grav într-un accident rutier la Teasc
» Craiovenii din Lăpuș au rămas în frig
» Întreruperi energie electrică de luni

Gorj

» Două centre pentru victimele violenţei domestice, la Târgu Jiu
» Recco, Roni şi Yukan’na vor primi brevete de salvatori montani

Sport

» Dinamo – Craiova, derbiul suferindelor
» Cupa AJF Dolj se apropie de final
» CSO Filiași și ACS Podari, în teste
» „GP“ pregătește noi mutări la Craiova și Viitorul

Sanatate

» Aparat vital pentru Secția de Ginecologie, donat de compania Hella

Magazin

» Horoscopul săptămânii viitoare
» Bancul zilei
» Povestea tristă a Transfăgărăşanului, „drumul dintre nori“

Top