17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiSecția Ortopedie, asaltată de oameni căzuți pe gheață

Secția Ortopedie, asaltată de oameni căzuți pe gheață

 

La Drobeta Turnu Severin, zeci de oameni au căzut pe gheaţă şi au ajuns la spital cu fracturi la braţe sau la picioare

Trotuarele pline de gheaţă sunt un pericol pentru trecători, în special pentru cei în vârstă. La Drobeta Turnu Severin, Secţia Ortopedie este asaltată de pacienți care au căzut pe gheață, mai bine de 70% dintrei cei internaţi aici suferind fracturi. Una dintre victimele „patinoarului“ de pe unele trotuare din Drobeta Turnu Severin este un bărbat de 40 de ani, care a ajuns la Spitalul Judeţean din localitate cu fractură de tibie şi peroneu. Acesta mergea într-o dimineaţă la serviciu, când a alunecat şi a căzut pe un trotuar din faţa unei societăţi comerciale, pe care proprietarul l-a pavat cu un material alunecos şi nici nu l-a curăţat de zăpadă. Bărbatul va sta imobilizat la pat pentru mai mult timp şi este decis să acţioneze pe cale legală şi să afle dacă administratarorul acelei societăţi a primit autorizaţie să paveze trotuarul cu un asemenea material. „Am căzut în faţa unui spaţiu comercial al cărui trotuar a fost placat cu gresie. Am alunecat într-o dimineaţă şi mi-am fracturat piciorul. Se pare că mai este o persoană aici, o femeie de aproximativ 30 de ani, cu fractură de şold, care ar fi căzut în acelaşi loc, iar în dimineaţa aceea pe platforma respectivă erau urme de sânge tot de la o căzătură. Cel care a placat acolo trebuia să pună un material care nu era alunecos. Sunt numai capcane. Vom face demersuri la Protecţia Consumatorului şi la Parchet. Sperăm să cerceteze cine a dat autorizaţie, cine sunt vinovaţii pentru întâmplarea asta. Eu am fractură de tibie şi peroneu, care se va rezolva în câteva luni. Nu voi putea merge la serviciu. Cine îmi plăteşte mie toate aceste necazuri?“, a declarat bărbatul aflat pe patul de spital.

Trotuarele necurăţate, un adevărat patinoar

După ninsorile din zilele trecute, urmate de temperaturi scăzute, apoi de un nou strat de zăpadă, trotuarele necurăţate au devenit în unele porţiuni un adevărat patinuar, mai ales în cursul nopţii şi al dimineţii. „S-a format un strat de gheaţă acoperit cu zăpada care a căzut după aceea. Am alunecat şi rezultatul este cel pe care îl vedeţi. Am braţul fracturat, este nevoie de operaţie, puse nişte şuruburi“, a spus altă femeie internată în Secţia Ortopedie. „Veneam de la alimentară, am vrut să traversez strada şi când să pun piciorul pe bordură era plin de gheaţă, am alunecat şi am căzut pe şoldul stâng şi acolo am rămas până ce au venit şi m-au luat. Am stat acasă două zile, dar pentru că aveam dureri foarte mari am venit la spital. Când am făcut radiografie aveam fractură de şold“, a declarat un bătrân aflat acum în spital după ce a căzut pe gheaţă.

S-a triplat numărul pacienților la camera de gardă

Medicii spun că Secţia Ortopedie este asaltată de pacienţi, iar zeci de alţi oameni au fost externaţi după ce au fost trataţi din cauza fracturilor suferite. În prezent, din cei 50 de bolnavi din secţie, mai bine de 70% sunt pe patul de spital după ce au suferit accidente de sezon. „Demult nu ne-am mai confruntat cu o asemenea prezenţă la camera de gardă. Pot să vă spun că chiar s-a triplat numărul pacienților, de la accidente banale, simplul alunecat pe gheaţă, la accidentele celor care practică sporturi de iarnă, plus accidente de circulaţie care şi acestea s-au dublat faţă de condiţiile obişnuite de trafic din timpul verii“, a declarat dr. Dumitru Tiţu, şeful Secţiei Ortopedie a Spitalului Judeţean Mehedinţi
Pentru a evita astfel de situaţii, este bine să ştiţi că legea vă obligă să curăţaţi de zăpadă şi gheaţă trotuarele din faţa locuinţelor sau a firmelor. Există şi sancţiuni pentru cei care nu o respectă, amenzi între 200 şi 500 de lei, pentru persoanele fizice şi între 500 şi chiar 2.000 de lei pentru persoanele juridice, numai că la Drobeta Turnu Severin, poliţiştii locali, cel puţin până acum, nu au dat nici o sancţiune în acest sens.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS