3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlt bebeluș cu rujeolă internat la SJU Craiova

Alt bebeluș cu rujeolă internat la SJU Craiova

Un alt bebeluș de zece luni, bolnav de rujeolă, a ajuns duminică seară la Spitalul Judeţean de Urgență Craiova. Pentru că se afla în stare gravă, micuțul a fost internat la Terapie Intensivă. „Copilul a ajuns la noi în stare gravă. Avea insuficiență respiratorie și saturația de oxigen în sânge 75%. A fost internat la Terapie Intensivă, l-am izolat, astfel încât să nu fie în pericol ceilalți bolnavi internați în această secție. I-am pus oxigen și a fost stabilizat“, a declarat dr. Bogdan Fănuță, managerul Spitalului Județean Craiova.
Ieri, copilul a fost mutat la Secția de Pediatrie. Este internat într-un salon izolat, unde în acest moment se mai află un bebeluș de zece luni cu rujeolă, din comuna doljeană Amărăști. Acesta a ajuns la spital săptămâna trecută, iar acum starea lui de sănătate este mai bună.
Reamintim că, în urmă cu doar câteva zile, o fetiţă în vârstă de un an din Craiova a murit din cauza complicaţiilor apărute ca urmare a rujeolei.
Numărul deceselor provocate de rujeolă la nivel național a ajuns la opt. Ministerul Sănătății a elaborat și a pus în practică un plan de măsuri privind limitarea extinderii epidemiei. Prima măsură este coborârea vârstei de vaccinare cu prima doză de vaccin ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) la nouă luni, deoarece principala caracteristică a actualei epidemii de rujeolă este că afectează și copiii cu vârsta sub un an (rata incidenței este de 68,8/100.000). De aceea, copiii vaccinați mai devreme conform acestei prevederi vor fi apoi vaccinați conform Programului Național de Imunizare la vârsta de 12 luni și la cinci ani.
Medicii de familie fac apel către părinți să meargă în cabinetele medicale pentru imunizarea copiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS