10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSecțiile de Neurologie și Diabet de la SJU Craiova au fost redeschise

Secțiile de Neurologie și Diabet de la SJU Craiova au fost redeschise

Secțiile de Neurologie și Diabet din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență Craiova au fost redeschise la o lună după ce DSP Dolj a decis suspendarea activității lor (Foto: Bogdan Grosu)
Secțiile de Neurologie și Diabet din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență Craiova au fost redeschise la o lună după ce DSP Dolj a decis suspendarea activității lor (Foto: Bogdan Grosu)

Două dintre cele trei secții ale Spitalului Judeţean de Urgență (SJU) Craiova care au avut activitatea suspendată timp de o lună, din cauza supraaglomerării și a faptului că aici au fost depistați șase pacienți cu infecție cu Clostridium difficile, au fost redeschise ieri după-amiază. Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) de la Inspecția Sanitară de Stat au efectuat ieri un ultim control și au decis deschiderea secțiilor de Neurologie și Diabet și Boli de Nutriție. Acestea vor funcționa la etajul nouă al spitalului, ca și până acum.
Secția de Endocrinologie care își desfășura până în urmă cu o lună activitatea tot în acest spațiu rămâne încă sub decizia de suspendare. Reprezentanții spitalului spun că pentru această secție s-au propus soluții pentru mutare și urmează ca împreună cu reprezentanții DSP Dolj să fie luată o decizie în acest sens în vederea stabilirii unui spațiu adecvat. „Astăzi (ieri – n.r.) am primit decizie de la DSP pentru redeschiderea celor două secții. Urmează ca, împreună cu reprezentanții DSP Dolj, să găsim cea mai bună soluție și pentru redeschiderea Secției de Endocrinologie“, a declarat dr. Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova.
Secțiile de Neurologie, Diabet și Endocrinologie au împărțit timp de un an același spațiu, iar aglomerația nu permitea o bună igienizare, fapt ce a dus la aparița a șase cazuri de infecție cu Clostridium difficile. După ce s-a luat decizia de suspendare a activității din cele trei secții, s-a decis cedarea saloanelor de la Endocrinologie către celelalte două secții, care acum vor beneficia de spațiul adecvat. Totodată, saloanele au fost igienizate de mai multe ori, iar reprezentanții DSP Dolj au precizat că în acest moment nu mai există risc de infecții nosocomiale. În consecință, internările se pot relua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS