10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCampania „Ascultă-ţi inima!“ a ajuns în alte două localități

Campania „Ascultă-ţi inima!“ a ajuns în alte două localități

Peste 100 de doljeni din comuna Drăgotești au beneficiat ieri de consultații gratuite
Peste 100 de doljeni din comuna Drăgotești au beneficiat ieri de consultații gratuite

Caravana „Ascultă-ţi inima!“ a ajuns în acest weekend în localitățile Fărcaș și Drăgotești. Sâmbătă, 5 noiembrie, medicii specialişti de la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova au oferit consultaţii pentru 52 de doljeni din comuna Fărcaș. Ieri, campania iniţiată de Ford România și Fundația Gazeta de Sud a ajuns în comuna Drăgotești. Aici, peste 100 de oameni au fost consultați de medicii cardiologi.
La consultații au venit persoane de toate vârstele, multe dintre ele aflând în urma controlului medical că suferă de afecțiuni ale inimii. Medicii spun că doi dintre pacienții consultați urmează să fie internați în Clinica de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova. „Multe persoane au fost depistate cu afecțiuni cardiace. Printre acestea se numără și pacienți care au necesitat tratament de urgență. Sunt bolnavi cu afecțiuni multiple, în stadii diferite de evoluție a bolii, urmând a fi programați pentru investigații suplimentare la Clinica de Cardiologie a Spitalului Județean Craiova“, a explicat dr. Ancuţa Scurtu, medic-şef în cadrul Ford România.

Campania „Ascultă-ți inima“ continuă

Campania „Ascultă-ți inima“ continuă. Weekendul viitor, pe 12 noiembrie, medicii vor ajunge în comuna Gogoșu, iar pe 13 noiembrie în Cernătești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS