6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBebelușii primesc de astăzi vaccinul hexavalent

Bebelușii primesc de astăzi vaccinul hexavalent

Peste 3.000 de doze de vaccin hexavalent ajung de astăzi în cabinetele medicilor de familie doljeni
Peste 3.000 de doze de vaccin hexavalent ajung de astăzi în cabinetele medicilor de familie doljeni

Vaccinul hexavalent ajunge de astăzi în cabinetele medicilor de familie doljeni. Ultima dată medicii au primit dozele de vaccin hexavalent la sfârșitul lunii iunie. De atunci, nou-născuții au rămas nevaccinați și au intrat pe liste de așteptare. Vaccinul hexavalent trebuie să fie administrat copiilor la două, patru și 11 luni. Acesta este important pentru că ajută la prevenirea a şase boli, hepatită B, poliomielită, difterie, tetanos, tuse convulsivă şi câteva tipuri de infecții respiratorii.
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj (DSP) au anunțat că în judeţ au fost repartizate 3.175 de doze de vaccin hexavalent. De astăzi, vaccinurile urmează să ajungă la medicii de familie care trebuie să anunțe părinții să meargă cu bebelușii la vaccinare. „Astăzi (marți – n.r.), reprezentanții DSP Dolj au mers să ridice de la Ministerul Sănătății dozele de vaccin hexavalent care trebuie transportate în condiții speciale. Acesta este primul lot. Urmează ca la sfârșitul lunii să mai primim 3.000 de doze. Astfel vor fi imunizați bebelușii care nu au făcut la timp vaccinul și vom intra în normal cu programul de vaccinare. Dozele venite în cele două tranșe ajung până la sfârșitul lunii noiembrie“, a declarat dr. Ștefan Popescu, purtător de cuvânt al DSP Dolj.
Ministerul Sănătății (MS) a anunțat că în primul lot de vaccin hexavalent au fost achiziționate 115.000 de doze. Al doilea lot de vaccin he­­­xavalent, adică restul de 140.000 de doze, va ajunge în România până pe 31 octombrie 2016. Reprezentanții MS au mai anunțat că vaccinul BCG, serul împotriva tuberculozei destinat nou-născuților, va ajunge în maternități în maximum trei săptămâni, iar pentru vaccinul pneumococic au fost alocate fondurile necesare și va fi demarată procedura de achiziție.
Tot de astăzi, în Dolj ajung și 12.000 de doze de vaccin antigripal. Reprezentanții DSP Dolj au precizat că, pe lângă acestea, urmează ca în perioada următoare să mai fie trimis un lot de 4.000 de doze de vaccin antigripal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS