21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateSindicatele din Sănătate, discuţii cu ministrul Muncii şi al Sănătăţii în legătură cu plata gărzilor

Sindicatele din Sănătate, discuţii cu ministrul Muncii şi al Sănătăţii în legătură cu plata gărzilor

Reprezentanţii sindicatelor din Sănătate au mers astăzi la sediul Ministerului Sănătăţii pentru discuţii referitoare la plata gărzilor, la şedinţă participând şi ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, negocierile venind după ce sâmbătă medicii au fost anunţaţi de creşterea plăţii pentru gărzi, scrie Mediafax.
„Aşteptăm ca Guvernul, prin reprezentanţii lui, să găsească o soluţie echilibrată pentru toate categoriile profesionale din sectorul de Sănatate. Ne opunem ferm dezbinării categoriilor profesionale din sănătate pe care încearcă anumiţi colegi să o facă. Mergem cu un mesaj foarte clar către ministrul Sănătaţii şi vrem sa se faca corectii penteu tot personalul care nu beneficiază de ordonanţa 20, din zona tehnic-administrativ. Considerăm că nu poate exista un spital fără aceşti colegi. Nu renunţăm la colegii noştri din direcţiile de sănătate publică, în special functionarii publici, creşele şi grădiniţele şi, de asemenea, la această întâlnire vom transmite ministerului Muncii corectarea de urgenţă a nivelului salarial pentru colegii noştri din asistenţa socială, care să fie aduşi la acelaşi nivel cu colegii din sănătate”, a declarat Marius Sepi de la Federaţia Sanitas înainte de întâlnire.

Discuţiile vin după ce, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii a anunţat că Guvernul României a decis alocarea a aproximativ o sută de milioane de lei pentru anul 2016 în vederea creşterii plăţii gărzillor medicilor, mărirea urmând să intre în vigoare începând cu data de 1 octombrie, fondurile urmând să fie obţinute din administrarea mai eficientă a resurselor. Ulterior, sindicatele au precizat că vor să vadă ce li se oferă şi să analizeze dacă le sunt respectate cerinţele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS