12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDosar de moarte suspectă în cazul pacientului pe care se aflau larve - Ministerul Sănătăţii ia în calcul relocarea Spitalului de Arşi

Dosar de moarte suspectă în cazul pacientului pe care se aflau larve – Ministerul Sănătăţii ia în calcul relocarea Spitalului de Arşi

Vlad Voiculescu, ministrul sănătății (Foto: medicalnet.ro)
Vlad Voiculescu, ministrul sănătății (Foto: medicalnet.ro)

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat ieri că ia în considerare relocarea Spitalului de Arşi, iar pe termen scurt a decis închiderea Unităţii de Transfuzii de Sânge (UTS), ca urmare a decesului unei femei căreia i-au fost făcute transfuzii greşite de sânge. După ce ieri au fost publicate imagini şocante din cadrul aceluiaşi spital, cu un pacient care avea larve pe răni, ministrul a afirmat că a luat de trei ori în considerare varianta închiderii respectivei unități medicale. „Am luat în considerare închiderea acestui spital de trei ori până acum şi am avut discuţii îndelungi, inclusiv săptămâna trecută. Am avut întâlniri şi cu manageri ai spitalelor care pot prelua pacienţii cu arsuri şi am ajuns în cele din urmă la concluzia că nu putem închide spitalul, aşa că am suspendat activitatea UTS“, a declarat ministrul sănătăţii.
Vlad Voiculescu a mai spus că situaţia în prezent este critică. Întrebat ce s-ar întâmpla cu victimele în cazul unei explozii, Voiculescu a declarat: „Le-am duce în străinătate. Secţia de Arşi de la Floreasca are toate cele șase paturi ocupate. Nu avem capacitatea dacă vin cinci pacienţi în plus, e o problemă gravă, e inacceptabil ca ţară“.
Reprezentanţii DSP Bucureşti s-au deplasat ieri-dimineaţă la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Capitală pentru a verifica situaţia în urma publicării, pe site-ul tolo.ro, a imaginilor cu un pacient pe rănile căruia se aflau larve.
Pacientul în cauză a decedat, anunţă aceeaşi sursă, care mai precizează că autorul înregistrării este un medic ce a insistat ca filmul să fie făcut public.
„Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm aşa ceva, pacienţii şi noi, cei care ştim?!“, se întreabă medicul, citat de tolo.ro.
Procurorii de la Parchetul Capitalei au deschis dosar de moarte suspectă după apariţia acestei înregistrări, iar poliţiştii au descins ieri la Spitalul de Arşi din București pentru a ridica documente şi pentru a sta de vorbă cu medicii referitor la acest caz. De asemenea, poliţiştii au ridicat acte şi au discutat cu medicii şi despre o a doua anchetă care are legătură cu unitatea medicală, legată de decesul unei femei după o transfuzie greşită de sânge.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS