21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCNAS: Bolnavii pot beneficia de implant cohlear bilateral decontat de casele de asigurări

CNAS: Bolnavii pot beneficia de implant cohlear bilateral decontat de casele de asigurări

Bolnavii pot beneficia de implant cohlear bilateral decontat de casele de asigurări de sănătate prin programul naţional de tratament al surdităţii, anunţă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), precizând că nu există prevedere care să limiteze numărul acestor implanturi pe pacient, potrivit Mediafax.

„În cadrul programului naţional de tratament al surdităţii prin proteze auditive implantabile nu există o prevedere care să limiteze numărul de implanturi cohleare care se pot deconta pentru un asigurat, de către casa de asigurări de sănătate. În cazul în care sunt necesare două implanturi cohleare, medicul specialist este cel care decide dacă se vor efectua simultan sau pe rând. Indiferent de decizie, costurile implanturilor cohleare vor fi suportate de către casa de asigurări”, arată un comunicat al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Conform sursei citate, în situaţiile în care solicitările de implanturi cohleare depăşesc capaciatatea de infrastructură şi resursă umană a medicilor specialişti de a efectua acest tip de intervenţie chirurgicală, aceştia vor decide lista de prioritizare a cazurilor. O astfel de listă se va realiza şi în situaţiile în care cererile de implantare depăşesc numărul de dispozitive existente la un moment dat la nivelul unităţii sanitare care derulează programul. CNAS a transmis o circulară caselor de asigurări judeţene prin care le solicită informarea furnizorilor care derulează programul naţional de tratament al surdităţii privind prevederile legislative conform cărora, în cadrul acestui program, pacientul poate beneficia doar de un implant cohlear sau de implant bilateral, după caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS