11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMinisterul Sănătăţii: Vor fi majorări salariale pentru tot personalul din sistemul de sănătate

Ministerul Sănătăţii: Vor fi majorări salariale pentru tot personalul din sistemul de sănătate

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu a avut, duminică, o întâlnire cu președintele Federației Sindicatelor Medicilor „Dr. Ioan Cantacuzino”, dr. Forin Chirculescu, după ce medicii s-au mobilizat pe o reţea de socializare pentru o grevă generală. Aceştia au creat un grup, „Medici gata de greva generală. Solicităm salarii decente!”, unde s-au înscris deja peste 17.000 de persoane din domeniul medical.

Reprezentatul Ministerul Sănătății, Mario Crețu, a confirmat că această întâlnire a avut loc și că în toamnă vor exista majorări salariale pentru tot personalul din sistemul de sănătate, scrie romaniatv.net.  ”A existat de dimineață (n.r – duminică) o întâlnire dintre ministrul Sănătății și Florin Chirulescu și vor urma și alte întâlniri cu reprezentanți ai sindicatelor. Vor fi majorări salariale pentru tot personalul din sistemul de sănătate. Nu știm exact cifrele, pentru calculat impactul bugetar, dar cu certitudine vor fi majorări în toamnă”, a declarat reprezentantul Ministerului Sănătății, Mario Crețu.

Medicii din ţară sunt nemulţumiţi de salariile mici şi solicită eliminarea statutului de funcţionar public al medicului. În cazul în care guvernanţii nu le vor asculta ofurile, medicii sunt decişi să intre în grevă generală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS