17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlexandru Dumitrescu are nevoie în continuare de sprijin

Alexandru Dumitrescu are nevoie în continuare de sprijin

Alexandru Dumitrescu are nevoie în continuare de ajutorul nostru (FOTO: Arhiva personală)
Alexandru Dumitrescu are nevoie în continuare de ajutorul nostru (FOTO: Arhiva personală)

În urmă cu o lună Laura Dumitrescu, o tânără din Craiova, a făcut un apel disperat către cititorii Gazetei de Sud prin care cerea ajutor pentru tatăl ei diagnosticat cu mucormicoză Zygomycetes, sinuzită cronică fungică invazivă, o boală cu evoluție bruscă și agresivă, o infecţie care risca să ajungă la creier. În urma articolului publicat în GdS, tatăl Laurei a strâns banii pentru tratament și prin Casa de Asigurări a fost operat în Austria. Bărbatul are însă nevoie în continuare de tratament pentru recuperare. Suma care îl poate salva este aproximativ 30.000 de euro. Tratamentul nu figurează pe lista medicamentelor compensate şi gratuite. Și numai sprijinul dumneavoastră îl poate salva pe Alexandru Dumitrescu.
„Starea de sănătate a tatălui meu se îmbunătățește considerabil de la o zi la alta, însă tratamentul este necesar să fie continuat, astfel încât ciuperca să nu revină. Prin Casa de Asigurări a fost operat în Austria. Acum trebuie să ia tratamentul în continuare 42 de zile de la operație, am reuși să iau pentru 27 de zile, dar resursele s-au terminat și ne trebuie susținere pentru restul zilelor, adică în jur de 30.000 de euro“, spune Laura Dumitrescu.

Este nevoie de aproximativ 30.000 de euro pentru tratament

Dacă Alexandru Dumitrescu continuă tratamentul complet are toate șansele să se recupereze definitiv. După terminarea tratamentului, cra­ioveanul trebuie să meargă din nou la consult și, dacă rezultatele sunt cele așteptate, atunci medicii din Austria îi vor face o nouă operație.
„Doctorii din Austria au spus că șansele de vindecare sunt reale dacă continuă tratamentul. Și, dacă totul merge bine, la începutul lunii septembrie ar urma să suporte o nouă intervenție chirurgicală. Operația ar trebui făcută tot în Austria pentru că ni s-a spus că România nu s-a mai confruntat cu o operație de așa finețe. Este nevoie de mai mulți specialiști care să intervină. Pentru operație este nevoie de neurochirurg, ORL-ist, estetician care să intervină pentru reconstrucția oaselor mâncate, dar și de un anestezist bun“, a mai spus Laura care luptă să își vadă tatăl vindecat.

O luptă zilnică pe viață și pe moarte

Problemele de sănătate ale craioveanului Alexandru Dumitrescu au apărut acum două luni. Până atunci bărbatul nu a suferit de nici o boală. Într-o zi s-a trezit cu toată partea dreaptă a feţei umflată. Din cauza bolii, tot organismul a avut de suferit, iar craioveanul a fost diagnosticat şi cu diabet. Alexandru Dumitrescu a fost internat de urgenţă în Spitalul Judeţean Craiova, unde a fost operat de sinuzită acută. După alte analize dignosticul dat de medici a fost mucormicoză Zygomycetes, sinuzită cronică fungică invazivă şi pacientul a fost transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş“ din Bucureşti.
A trebuit să înceapă să ia medicamente scumpe care nu se găsesc în farmaciile din România pentru că nu sunt decontate de Casa de Asigurări. Cu ajutorul oamenilor cu suflet mare bărbatul a urmat tratamentul și a fost operat în Austria. Pentru recuperarea completă mai are însă nevoie de susținere financiară.
„Le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat și îi rog să fie în continuare alături de tatăl meu, astfel încât să fie recuperat complet“, a spus Laura Dumitrescu, care în fiecare zi trăiește să își ajute tatăl să-și recapete sănătatea.

Cum puteţi ajuta

Cei care doresc să-l ajute pe Alexandru Dumitrescu pot să facă donații în conturile deschise la ING pe numele Laura Dumitrescu:
RO28INGB0000999901900928 pentru lei și
RO94INGB0000999905121401pentru euro
BIC INGBROBU, dar și în contul deschis
la Banca Transilvania
RO28BTRLRONCRT0305101401pentru lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS