24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateGorj: 350 de participanți la simpozionul "Patologia respiratorie în practica medicală curentă"

Gorj: 350 de participanți la simpozionul „Patologia respiratorie în practica medicală curentă”

Ce-a de-a șasea ediție a simpozionului interdisciplinar „Patologia respiratorie în practica medicală curentă”, care s-a desfăşurat la Universitatea „Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, s-a bucurat de un număr de 350 de participanţi.

Simpozinoul este organizat de compania de comunicare medicală Houston NPA, sub egida Societății Române de Pneumologie-Secțiunea de Tuberculoză. Parteneri oficiali ai evenimentului au fost Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, Spitalul de Pneumoftiziologie “Tudor Vladimirescu”, Universitatea “Constantin Brâncuși” și Consiliul Judeţean Gorj.
Pe parcursul celor două zile de prelegeri, pe 23 şi 24 aprilie, manifestarea științifică a reunit peste 350 de participanţi și lectori din țară. Evenimentul interdisciplinar a avut ca obiectiv stabilirea unei colaborări eficiente între cadre medicale de diverse specialități (medicină de familie, pneumologie, chirurgie toracică, medicină de laborator, reabilitare medicală, boli infecțioase, oncologie, medicină internă, alergologie, genetică). Coordonarea științifică a programului a fost asigurată de Prof. univ. Dr. Constantin Marica, Președintele Secțiunii de Tuberculoză a Societății Române de Pneumologie (SRP) și Vicepreședinte SRP.
Pe agenda evenimentului de anul acesta s-au aflat 30 de teme de actualitate din sfera patologiei respiratorii, structurate pe 6 sesiuni științifice: Infecții respiratorii TB, Astm/Alergii/BPOC, Genetică, Oncologie/Paliație, Chirurgie Toracică, Reabilitare Pulmonară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS