10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCraiova: Unitățile sanitare, închise de Paște

Craiova: Unitățile sanitare, închise de Paște

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a transmis că, în perioada de repaus prilejuită de Sărbătorile de  Paşte (11 – 13.04.2015), unităţile sanitare au program de zile libere asigurând rezolvarea urgenţelor medico-chirurgicale prin Serviciile de Primiri Urgenţe şi Camerele de Gardă ale spitalelor.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi SMURD  au activitate continuă, fiind apelabile la telefon 112. Cabinetele de medicină de familie  asigură permanenţa prin centrele de permanenţă cu funcţionare non stop din localităţile: Amăraştii de Jos, Bechet, Brabova, Bulzesti-Fraţila, Gherceşti, Ghidici, Goicea, Murgaşi, Pleniţa, Piscu Vechi, Vârvoru de Jos, Sadova şi Craiova, str.George Enescu, nr.76, bl. 15 (Craioviţa Nouă) şi str. Împăratul Traian, nr.213, bl.P4.

La nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj funcţionează serviciul de gardă epidemiologie între orele 8:00 şi 22:00, telefon 0251/554872.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj spun că trebuie să acordam mai multă atenţie consecinţelor provocate de alimentele pe care le vom consuma ocazia Paștelui, mai ales că, foarte mulţi credincioşi au ţinut post, iar revenirea la o alimentaţie normală nu trebuie făcută brusc sau cu excese . Evitând excesele, mielul la tavă sau la proţap, ouăle roşii, drobul, sosurile, salatele cu maioneză, cozonacul, pasca şi vinul care nu vor lipsi de pe masa de sărbători, nu ne vor crea  probleme de sănătate cum ar fi, indigestiile, colicile abdominale, balonările, arsurile gastrice, mahmureala, pancreatitele,etc sau mult mai grav, decompensări a unor afecţiuni cronice cum ar fi diabetul sau afecţiunile cardiovasculare sau digestive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS