14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateMinistrul Bănicoiu: Nu e nevoie de licitaţii pentru cumpărarea cititoarelor de carduri de sănătate

Ministrul Bănicoiu: Nu e nevoie de licitaţii pentru cumpărarea cititoarelor de carduri de sănătate

Cardul de sănătate va fi activat la cabinetul medicului de familie
Cardul de sănătate va fi activat la cabinetul medicului de familie

Ministrul Sănătăţi, Nicolae Bănicioiu, invitat la Interviurile Europa FM, a spus că nu e nevoie de licitaţii pentru cumpărarea cititoarelor de carduri de sănătate, care costă între 5 și 40 de euro.
Până la 1 ianuarie 2015, toți medicii de familie și toate spitalele sunt obligate să își cumpere, din bani proprii cititoare pentru validarea cardurilor națioanale de sănătate.
Ministrul Sănătății a declarat  că aparatele pot fi cumpărate și fără licitație publică.

Peste 450.000 de carduri de sănătate vor fi distribuite în judeţul Dolj.
Cardul de sănătate va fi activat la cabinetul medicului de familie, iar asiguratul va primi un cod PIN pe care îl va introduce de fiecare dată când va beneficia de servicii medicale. Pe document se va regăsi ataşat întregul istoric medical al pacientului.

Distribuirea cardurilor de sănătate în judeţul Dolj a început din data de 23 septembrie. Documentul va fi înmânat titularului în baza unui act de identitate. Cardul va fi folosit atât in situaţii de urgenţă, dar şi la consultaţiile medicale de rutină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS