27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOlt: Deficit de cardiologi la SJU Slatina

Olt: Deficit de cardiologi la SJU Slatina

Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina duce lipsă de medici, scriu jurnaliştii de la Gazeta Nouă. În acest departament lucrează în total cinci doctori – trei cu normă întreaga şi doi cu jumătate de normă. Iovănescu, Andriţoiu şi Dorobanţu sunt medicii angajaţi cu normă întreagă, în timp ce doctorii Boeru şi Paraschiva au ales să lucreze cu jumătate de normă. Specialist cardiolog este şi doctorul Şerban, de la Unitatea de Primiri Urgenţe, care asigură şi gărzile, însa acesta nu şi-a manifestat intenţia de a lucra cu norma întreagă la Cardiologie.

Managerul SJU Slatina, Andrei Iordache, a declarat că a organizat şi în vara acestui an concurs pentru Cardiologie, însă nici un medic cu această specializare nu a fost interesat. „Înregistrăm un deficit de medici, în primul rând, pe Secţia de Cardiologie, aici chiar sunt probleme. În această vară am scos la concurs un post, dar nu s-a prezentat nimeni. (…) Am solicitat centrelor universitare să ne trimită medici, dar am convins să vină doar medici stagiari. Unele specializări sunt atractive, cardiologii merg spre sectorul privat şi evită spitalele publice”, a spus Andrei Iordache.

Dacă la secţia de Cardiologie a SJU Slatina sunt în continuare probleme cu medicii, în această vară au fost ocupate posturile vacante la Ortopedie, Chirurgie Plastică şi Psihiatrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS