21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOlt: Centru de permanenţă în oraşul Potcoava

Olt: Centru de permanenţă în oraşul Potcoava

Locuitorii oraşului Potcoava din judeţul Olt vor putea să beneficieze începând de luna viitoare de serviciile unui nou centru de permanenţă, informează Gazeta Oltului. Unitatea medicală deserveşte o populaţie de 21.000 locuitori nu doar din Potcoava, ci şi din alte şase localităţi învecinate oraşului. Clădirea în care va funcţiona centrul de permanenţă a fost reabilitată şi dotată cu cele necesare cu fonduri alocate de la bugetul local. În unitatea medicală îşi vor desfăşura activitatea opt medici, aici existând un salon pentru urgenţe obtetricale, dar şi câteva paturi.

Cum în oraş funcţionează şi o substaţie a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, odată cu redeschiderea unităţii medicale aici vor putea fi tratate cazurile care nu sunt cu adevărat urgenţe. Inaugurarea Centrului de Permanenţă din Potcoava are loc pe 1 martie 2014, în prezenţa reprezentanţilor de la primăria oraşului, Direcţia de Sănătate Publică şi Casa de Asigurări de Sănătate Olt.

Unitatea medicală este a şasea de acest gen din judeţul Olt, după ce astfel de centre de permanenţă mai funcţionează în comunele Crâmpoia, Dobroteasa, Osica de Sus, Vişina şi Brastavăţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS