11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

O epilare… dulce

Pentru îndepărtarea părului nedorit de pe corp există multe metode, unele mai scumpe decât altele. Pentru femeile care nu îşi pot permite o epilare la salonul cosmetic, există o variantă mai ieftină şi sănătoasă: epilarea cu zahăr.

Standardele actuale de frumuseţe spun foarte clar: părul trebuie să stea doar pe cap. Din păcate, părul creşte în mod natural pe tot corpul, la unii mai vizibil decât la alţii din cauza grosimii diferite a firului, şi mai deranjant privirii la femei decât la bărbaţi. Pentru îndepărtarea părului de pe corp există numeroase metode – bărbieritul, îndepărtarea cu ajutorul laserului, cu ceară de albine sau cu aparatul de epilat – care implică un ritual epuizant sau dureros pentru pielea noastră delicată. Printre acestea există şi o soluţie dulce: zahărul.
Epilarea cu zahăr, o metodă antică de îndepărtare a părului, datează din perioada Imperiului Otoman, când miresele se pregăteau pentru soţii lor în noaptea nunţii îndepărtând părul nedorit de pe corp.

Metodă

Pentru epilarea cu zahăr se procedează astfel. Pregătiţi o pastă groasă din zahăr, zeamă de lămâie şi apă şi aplicaţi pe piele în sensul creşterii firelor de păr, cu ajutorul unei spatule metalice. Pentru îndepărtarea propriu-zisă a părului se trage repede în sens opus creşterii firelor de păr, asemănător epilării cu ceară. Spre deosebire însă de epilarea cu ceară, pasta de zahăr se lipeşte doar de firele de păr, motiv pentru care nu produce iritaţii ale pielii. În plus, pasta de zahăr nu trebuie să fie fierbinte. Excesul de „material“ poate fi îndepărtat uşor de pe piele cu apă caldă. De exemplu, atunci când aplicaţi greşit pasta de zahăr sub linia bikinilor, puteţi să curăţaţi pasta cu un tampon îmbibat în apă caldă şi să o luaţi de la capăt. O astfel de greşeală nu este permisă dacă folosiţi ceară.
Pentru cele mai bune rezultate, părul trebuie să fie de aproximativ un sfert de deget. Pentru majoritatea oamenilor, aceasta înseamnă ca aplicarea să se facă o dată pe lună.
Părul care va creşte în urma acestui tip de epilare nu va mai avea rădăcina atât de puternică. Alt avantaj sunt costurile mult mai mici pe care va trebui să le suportaţi cu acest tip de epilare.

Reţetă

Pasta de zahăr pentru îndepărtarea părului nedorit de pe corp poate fi preparată în casă foarte simplu. Se folosesc două ceşti de zahăr granulat, un sfert de ceaşcă de zeamă de lămâie şi un sfert de ceaşcă de apă. Amestecaţi ingredientele într-un vas de inox sau emailat pe care apoi îl încălziţi încet, timp de 10-15 minute, până când amestecul ajunge la 250 de grade Celsius. Verificaţi apoi consistenţa amestecului, luând cu o spatulă din compoziţie şi aplicând foarte puţin pe o sticlă. Dacă se întinde ca mierea, atunci este prea subţire. Pasta se lasă să se răcească suficient astfel încât să poată fi modelată cu mâna şi trebuie să fie aproape la fel de consistentă ca pasta de epilat obişnuită pe bază de ceară, care se întinde şi este pliabilă.
Dacă s-a întărit prea mult, încălziţi vasul (de preferat în cuptorul cu microunde) pentru a obţine consistenţa dorită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS