17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateÎngrijirea picioarelor

Îngrijirea picioarelor

Nu este atât de uşor să ai picioare frumoase. Pedichiura, mirosul şi, mai ales, aspectul pielii sunt amănunte care necesită o atenţie deosebită.

Toată lumea îşi doreşte să aibă picioare frumoase, iar acest lucru este realizabil cu eforturi mici. Pentru a avea un aspect plăcut, şi această parte a corpului necesită îngrijire regulată.
Mai întâi, trebuie îndepărtat stratul superficial de piele moartă, apoi aplicată o cremă hidratantă. Pentru îndepărtarea stratului superficial de piele se recomandă folosirea unei perii sau a unui gel de duş exfoliant. Crema hidratantă care va fi aplicată după aceea are rolul de a menţine pielea moale, catifelată. O atenţie importantă trebuie acordată pantofilor. Aceştia trebuie să fie confortabili şi să permită piciorului să respire cu uşurinţă.

Scapă de mirosul urât

Mirosul urât al picioarelor este rezultatul infectării cu o ciupercă. Acesta apare de obicei atunci când porţi încălţămintea altei persoane.
Mirosul pantofilor poate fi înlăturat. Pudrează cu talc pantofii în interior după ce i-ai folosit. Curăţă cu un tifon înmuiat într-o soluţie de bicarbonat de sodiu. Este foarte bun bicarbonatul alimentar. Pantofii se închid apoi ermetic într-o pungă de plastic care se lasă la frigider una-două ore.
Înainte să te încalţi, dimineaţa, împrăştie pudră de talc pe picioare. Tot dimineaţa te speli pe picioare, în special în zona dintre degete. Ai grijă ca ele să fie complet uscate înainte de a-ţi pune pantofii. Picioarele ude favorizează apariţia mirosului urât. Schimbă şosetele cel puţin o dată pe zi. În cazul în care eşti implicat în activităţi fizice intense, care favorizează transpiraţia, trebuie să schimbi şosetele mai des şi după ce te-ai spălat pe picioare.
Alege încălţăminte din materiale de calitate, care permit piciorului să respire. O dată la câteva zile, lasă pantofii afară, în soare.

Pedichiura
 
Pentru a avea picioare şi unghii îngrijite, ai nevoie de forfecuţă, pilă de unghii, un cutter şi un împingător pentru cuticule, o perie pentru unghii, piatră ponce pentru călcâie şi un lighean. Îţi mai trebuie acetonă, săpun lichid, o cremă hidratantă, lac de unghii şi peroxid de hidrogen (apă oxigenată). Mai întâi, se scoate vechiul lac de pe unghii cu acetonă. Se taie unghiile dacă este necesar. Se spală picioarele cu apă caldă, în care ai dizolvat săpun lichid şi puţin peroxid de hidrogen.
După ce s-au înmuiat tălpile, se curăţă excesul de piele cu piatră ponce şi se curăţă unghiile cu o periuţă. Se şterg picioarele cu un prosop moale. Se aplică o loţiune antiseptică şi un antiperspirant cu talc (dacă este necesar) pe picioare. Îndepărtează cuticulele dacă este necesar şi aplici primul strat de lac de unghii. Lasă să se usuce şi aplică al doilea strat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS