11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBacterii programate să se autodistrugă

Bacterii programate să se autodistrugă

Cercetătorii americani au descoperit un medicament care face bacteriile să se autodistrugă, transmite NewsIn. Acesta conţine o substanţă care reorganizează practic lipidele din membrana bacteriei, lăsând fisuri în aceasta şi ducând în final la moartea ei.

Cercetătorii au demonstrat că antimicrobianul sintetic creat de ei acţionează pentru distrugerea bacteriei numai în prezenţa unei lipide, care se găseşte în mod normal în membrana bacteriilor Gram negative (fosfoetanolamina). Pentru a demonstra acest lucru, ei au comparat rezistenţa unei tulpini naturale de Escherichia coli cu cea a unei tulpini mutante, care nu avea aceste lipide în membrană. Când au fost expuse la antimicrobianul sintetic, bacteria mutantă a supravieţuit, spre deosebire de cea naturală, care şi-a activat mecanismul de autodistrugere.

Descoperirea este importantă, în contextul creşterii numărului bacteriilor patogene care sunt din ce în ce mai rezistente la antibiotice. Substanţa creată în Statele Unite ar putea ajuta în viitor la dezvoltarea unor noi tratamente pentru distrugerea bacteriilor rezistente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII