27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateOţetul de mere şi cura de slăbire

Oţetul de mere şi cura de slăbire

Oţetul de mere este un produs natural, bogat în vitamine şi minerale, care hrăneşte corpul şi, în acelaşi timp, ajută la eliminarea excesului de kilograme, fiind excelent în curele de slăbire.

Oţetul de mere este un remediu natural pentru multe probleme de sănătate, fiind deosebit de apreciat de cunoscători. Persoanele care doresc să slăbească pot să folosească oţet de mere la masă. Sunt femei care au reuşit să slăbească trei-cinci kilograme în două săptămâni, după o cură cu oţet de mere. Pentru aceasta se bea în fiecare zi, în timpul sau înainte de mesele mai importante, o lingură de oţet de mere diluată într-un păhărel de apă.

Cura cu oţet de mere este eficientă şi în ameliorarea altor probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea asociată cu tulburări cardiovasculare, tensiunea arterială, durerile de cap, anemiile şi oboseala cronică.

 

Înlătură oboseala cronică

 

Pentru înlăturarea oboselii cronice, se administrează în amestec cu miere câte două linguriţe înainte de culcare. Pentru tratarea durerilor de gât se recomandă gargara cu soluţie obţinută dintr-o linguriţă de oţet la un păhărel de apă, la intervale de o oră.

Oţetul de mere este recomandat şi pentru atenuarea petelor apărute pe piele la persoanele vârstnice. Calmează şi iritaţiile produse de înţepăturile de insecte (ţânţari, purici sau albine), precum şi durerile provocate de arsurile uşoare. În acest din urmă caz, se tamponează zona cu oţet pentru calmarea durerilor şi prevenirea infecţiei microbiene.

 

Recomandări

 

Cura de oţet este recomandată în intoxicaţii alimentare, nevralgii faciale, arterite ale articulaţiilor mici de la mâini şi picioare, în ateroscleroză, scleroza ţesuturilor şi vaselor de sânge, nevroze, în combaterea insomniilor, anchiloza încheieturilor, în relaxarea şi calmarea sistemului nervos, varice, dureri musculare şi articulare.

Oţetul de mere reţine din fructe diferite elemente nutritive ca fosforul, clorul, sodiul, magneziul, calciul, sulful, fierul, potasiul etc., fiind din acest motiv un aliment cu deosebite calităţi nutritive. Înlocuiţi oţetul alimentar obişnuit cu cel de mere şi veţi vedea în scurt timp avantajele.

 

Reţetă

 

Oţetul de mere poate fi cumpărat din comerţ, însă nu este atât de bun precum cel preparat în casă.

Iată reţeta. Se spală merele şi se dau pe răzătoare fără să fie decojite. Terciul obţinut se introduce într-un vas de sticlă şi se adaugă apă caldă, care a fost în prealabil fiartă. Se foloseşte un litru de terci la un litru de apă. Pentru fiecare litru de amestec obţinut se adaugă 100 g de zahăr sau miere, 10 g de drojdie de bere şi 20 g de pâine neagră uscată.

Vasul neacoperit de păstrează într-o cameră întunecoasă, uscată, la temperatura de 20 de grade Celsius, timp de zece zile. Compoziţia se amestecă de trei ori pe zi cu o lingură de lemn, după care se strecoară printr-o pânză de tifon. La fiecare litru de suc obţinut se adaugă apoi 50-100 g de zahăr, se amestecă bine până se dizolvă zahărul şi se astupă vasul cu o bucată de tifon, pentru ca lichidul să poată să fermenteze în continuare. El se limpezeşte după una-două luni şi atunci oţetul este gata. Se toarnă în sticle şi se păstrează, închis etanş, la răcoare, în cămară sau, cel mai bine, în pivniţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS