16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlimentaţia în funcţie de grupele sanguine

Alimentaţia în funcţie de grupele sanguine

Peste 65% dintre boli sunt de nutriţie. Având o nutriţie corelată cu grupa sanguină, pot fi prevenite aceste afecţiuni şi alte probleme cauzate de o alimentaţie necorespunzătoare: virozele şi infecţiile obişnuite, creşterea în greutate, cancerul, bolile cardiovasculare, diabetul, insuficienţa hepatică, instalarea precoce a îmbătrânirii.

 

Sunt oameni care se îmbolnăvesc, deşi sunt vegetarieni sau au o dietă echilibrată, pentru că nu au o alimentaţie corespunzătoare grupei de sânge pe care o au, sunt de părere specialiştii în terapii complementare. Ana Popescu este un cunoscut bioenergoterapeut din Craiova, care a elaborat un ghid de alimentaţie sănătoasă, pe considerentul că fiecare grupă sanguină este compatibilă cu anumite alimente. „Planul grupei sanguine nu este un panaceu, dar este o modalitate de a reface funcţiile protecţiei naturale ale sistemului imunitar, de a regla ceasul metabolic şi de a curăţa sângele de toxine“, este de părere Ana Popescu. Vă prezentăm în continuare schema de alimentaţie pe grupe sanguine, elaborată de Ana Popescu.

 

Grupa 0 I

 

Vânătorul sau consumatorul de carne are grupa 0 I. Alimentele care favorizează creşterea în greutate sunt glutenul din grâu, fasolea mare, lintea, varza, conopida, muştarul. Alimentele care favorizează scăderea în greutate sunt peştele, sarea iodată, ficatul, carnea, roşiile, napul, spanacul, broccoli.

Trebuie evitate produsele din grâu integral, produsele lactate şi remediile naturiste din lucernă, aloe, brusture, mătase de porumb, trifoi roşu, traista ciobanului. Dintre băuturi este indicat sifonul, iar contraindicate: cafeaua şi băuturile distilate. Donatorii universali sunt rezistenţi, puternici, îndrăzneţi, intuitivi şi optimişti. Îi caracterizează puterea de concentrare, acţiunea, un dezvoltat simţ de autoconservare, încrederea în forţele proprii.

Ei sunt predispuşi la următoarele boli: colite, constipaţii, instabilitatea funcţiilor tiroidiene, obezitate, diabet, arterite, artrite, reumatisme etc.

 

Grupa A II

 

Cultivatorul sau vegetarianul are grupa A II. Alimentele care favorizează creşterea în greutate sunt carnea, produsele lactate, fasolea mare, grâul în cantităţi excesive. Alimentele care favorizează scăderea în greutate sunt uleiurile vegetale, alimentele pe bază de soia, legumele, ananasul.

Pentru a obţine cele mai mari beneficii, persoanele cu grupa A II ar trebui să scoată carnea din dietă sau cel puţin să evite unele produse din carne, cum ar fi şunca şi feliile de carne rece, cu excepţia celei de peşte. Carnea conţine nitriţi care favorizează cancerul gastric în cazul persoanelor cu niveluri scăzute ale acidului gastric. Cei cu grupa sanguină A II sunt meticuloşi, inteligenţi, cooperanţi, ordonaţi, respectă legile, nu pot fi conducători pentru că sunt mai sedentari şi nu fac faţă stresului şi solicitării mai intense. Sunt predispuşi la afecţiuni cardiovasculare, flebite, tromboflebite, cancere, afecţiuni neuropsihice.

 

Grupa B III

 

Nomadul are grupa B III. Alimentele care favorizează creşterea în greutate sunt porumbul, lintea, arahidele, seminţele de susan, hrişca, grâul.

Alimentele care favorizează scăderea în greutate sunt legumele verzi, carnea, ficatul, ouăle, produsele lactate, ceaiul de lemn dulce.

Cei cu grupa sanguină B trebuie să renunţe la carnea de pui, la porumb şi roşii. De multe ori, oamenii sunt sfătuiţi să mănânce carne de pui pentru că este mai uşoară, dar pentru grupa B şi AB, carnea de pui favorizează accidentele vasculare cerebrale şi bolile imune.

Grupa B se poate bucura, în schimb, de o mare varietate de produse lactate. Ar fi bine să fie scoase din alimentaţie carnea de pui şi uleiul de floarea-soarelui, porumbul, arahidele şi susanul. Se pot consuma ulei de in şi de măsline. Aceste persoane trebuie să evite orice tip de sifon şi băuturi distilate. Se adaptează mai uşor la diferite tipuri de personalitate, dar sunt mai puţin inclinate spre provocări şi confruntări.

 

Grupa AB IV

 

Enigmaticul are grupa de sânge AB IV. Alimentele care favorizează creşterea în greutate sunt carnea roşie, fasolea, seminţele, porumbul, hrişca, grâul.

Alimentele care favorizează scăderea în greutate sunt soia, alimentele marine, produsele lactate, legumele verzi, ananasul. Carnea de pui şi porumbul sunt contraindicate. Cei cu grupa AB IV pot mânca, în schimb, tomate.

AB IV este o grupă rară, predispusă la orice virus sau boală de pe pământ. Cei cu această grupa sunt oameni foarte populari şi atrăgători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII