21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAlimente care stimulează imunitatea

Alimente care stimulează imunitatea

Nutriţioniştii au descoperit de curând că anumite alimente, dacă sunt consumate frecvent, menţin sănătatea prin stimularea imunităţii naturale.

Consumul de legume şi fructe poate întârzia apariţia a numeroase boli. Hipocrate, părintele medicinii moderne, spunea discipolilor săi: „Să faceţi din fiecare aliment un medicament“.

Unele alimente sunt adevărate stimulente sexuale naturale, hrănesc creierul, întârzie apariţia cancerului şi a tulburărilor de vedere, îmbunătăţesc circulaţia sângelui, întăresc oasele şi stimulează imunitatea organsimului.

Spanacul

În spanac au fost descoperite cel puţin 13 substanţe antioxidante şi anticancerigene. Spanacul este, de asemenea, o sursă de acizi graşi omega-3 şi folaţi. Aceste substanţe reduc riscul apariţiei accidentului vascular, a bolilor cardiovasculare şi osteoporozei. Folatul este o substanţă care creşte circulaţia sângelui, fiind folositoare în prevenirea disfuncţiilor sexuale masculine.

Iaurtul

Câteva grame de iaurt conţin milioane de bacterii benefice pentru organism. Pentru a fi de calitate şi probiotic, iaurtul trebuie să conţină milioane de bacterii vii. Probiotic este un termen care se referă la folosirea bacteriilor într-un mod pozitiv, astfel încât să aibă efecte bune pentru sănătate. Bacteriile din iaurt, de exemplu, sunt benefice pentru tubul digestiv şi pentru intestine, întăresc sistemul imunitar şi au proprietăţi anticancerigene.

Roşiile

Sub formă de salate sau în combinaţie cu alte legume, roşiile sunt o sursă foarte importantă de vitamine (A, B1, B2, B5, C, E, K), minerale (calciu, potasiu, fosfor, fier, seleniu) şi microelemente (magneziu, iod, cupru, zinc, nichel, cobalt). Specialiştii recomandă consumul de roşii în afecţiuni hepatice, reumatice, cardiace, renale, intoxicaţii cronice, epidemii, diabet zaharat, scorbut, hipertensiune arterială şi astenie. De asemenea, un consum moderat de roşii poate reduce cu circa 40% riscul apariţiei cancerului de prostată, datorită conţinutului de licopen (antioxidant).

Morcovii

Morcovul este bogat în vitamina A, care este foarte importantă pentru sănătatea şi frumuseţea pielii, a părului, ochilor, ajută în procesul de creştere şi este folositoare corpului în lupta cu infecţiile. Morcovii sunt bogaţi în betacaroten, cunoscut pentru reducerea riscului unor boli de inimă şi a cancerului. Fibrele conţinute în morcovi sunt deosebit de importante pentru tractul gastro-intestinal şi reduc nivelul LDL-colesterolului din sânge. Morcovul mai conţine şi alfacaroten, o substanţă care previne apariţia cancerului şi încetineşte creşterea tumorilor. Un morcov de mărime mare conţine doar 30 de calorii, iar cei care ţin la siluetă pot mânca morcovi fără griji.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS