16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateBrânca ursului vindecă impotenţa

Brânca ursului vindecă impotenţa

O plantă destul de puţin cunoscută, deşi se găseşte cu uşurinţă, brânca ursului este cel mai bun remediu naturist autohton împotriva sterilităţii, impotenţei şi frigidităţii.

Brânca ursului este o plantă ierboasă care depăşeşte frecvent doi metri. Se întâlneşte în zonele de deal şi munte, pe marginea potecilor şi pâraielor. De la ea se folosesc în scopuri terapeutice rădăcinile, care se culeg primăvara, florile, seminţele şi frunzele, care se recoltează la începutul lui august.
În ciuda denumirii, brânca ursului (Heracleum sphondylium) este o plantă deosebit de apreciată pentru calităţile ei afrodiziace. Cunoscută şi sub denumirea de „planta dragostei“, este folosită de sute de ani ca remediu împotriva sterilităţii, frigidităţii şi impotenţei.
Studiile medicale au arătat că extractul din brânca ursului are acţiune vasodilatatoare genitală, antispastică uterină şi de stimulare a activităţii ovarelor, putând concura orice medicament de sinteză disponibil în farmacii pentru astfel de afecţiuni. De aceea, este un bun remediu contra frigidităţii şi, mai ales, foarte util în reglarea funcţiei hormonale la femei. Mai mult, planta are un efect de excitare a sistemului nervos, ajutând la dezinhibarea partenerilor în timpul actului sexual.
Ajută mult şi în tratamentul menopauzei premature, insuficienţei ovariene, dar, mai ales, al sterilităţii, fiind foarte căutată de femeile care îşi doresc un copil şi nu-l pot avea din cauze hormonale.

Recomandări

Un remediu eficient din brânca ursului este tinctura, care se găseşte gata preparată la plafar şi în magazinele naturiste. De regulă, se ia o linguriţă de tinctură diluată cu puţină apă, de trei ori pe zi, înainte de masă, în tratamente de lungă durată. Pentru a obţine efecte rapide, se dizolvă două – trei linguriţe de tinctură în jumătate de pahar cu apă şi se consumă cu 20 – 30 de minute înainte de actul sexual.
În alte afecţiuni se administrează pe stomacul gol, de trei ori pe zi, câte o linguriţă de soluţie diluată în jumătate de pahar de apă. Dacă tinctura nu este tolerată, se poate folosi pulbere preparată din planta uscată, care a fost mărunţită cu râşniţa de cafea. Din aceasta se ia de trei ori pe zi câte o linguriţă, pe stomacul gol. Tratamentul este eficient în hipertensiune, epilepsie, insuficienţă renală şi stări de astenie nervoasă sau fizică.
Material realizat în colaborare cu dr. Cristiana Pîrşoi, Centrul Naturist TERRA-QI Chengguang Craiova, str. Sf. Dumitru, nr. 3

Atenţie la dozaj! 

Planta este contraindicată femeilor gravide. Supradozarea poate produce reacţii de tip alergic, vasodilataţie periferică şi hipotensiune. Dacă apare o jenă la urinare, tratamentul se întrerupe imediat. Este contraindicat bărbaţilor care au avut probleme cu prostata.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS