3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePentru sănătatea sugarului

Pentru sănătatea sugarului

Îmbolnăvirea copilului poate fi prevenită. Nu trebuie decât să aveţi multă grijă şi să fiţi atentă la lucrurile mărunte care de multe ori se dovedesc a fi factorii principali care duc la îmbolnăvirea copilului.
Site-ul www.topfeminin.ro vă oferă câteva sfaturi despre cum să preveniţi îmbolnăvirea nou-născutului. Nu este vorba despre boli grave, care trebuie tratate de către medicul specialist, ci despre afecţiuni uşoare, provocate de mâncare, de schimbarea climatului etc.
Tulburările digestive. Prevenirea tulburărilor digestive, a diareelor, a vărsăturilor, cauzate de o alimentaţie necorespunzătoare, se face prin asigurarea unei alimentaţii corecte. Atât cantitatea, cât şi calitatea alimentelor contează. Prepararea igienică a acestora, prin spălare, fierbere, îl vor feri pe copilul dumneavoastră de o serie de complicaţii.
Infecţiile pielii. Prevenirea lor se face prin baia zilnică de curăţenie. Copilul trebuie schimbat şi spălat ori de câte ori s-a murdărit.
Infecţiile căilor respiratorii. Pentru a preveni apariţia acestor afecţiuni va trebui să vă feriţi copilul, pe cât cu putinţă, de contactul cu alţi copii sau adulţi care manifestă simptomele unei răceli. Prin strănut, sau chiar atunci când vorbesc, persoanele bolnave răspândesc microbi, care pot afecta sănătatea micuţului. Încercaţi să-l ţineţi departe de frig şi, mai ales, de curent. În perioada rece, atunci când ieşiţi cu el la plimbare, asiguraţi-vă că este îmbrăcat corespunzător: nici foarte gros, dar, cu atât mai rău, foarte subţire.
Bolile infectocontagioase. Prevenirea acestor boli se face prin vaccinări, care apară sugarul de îmbolnavire, sau în cazul contactării bolii îl ajută să facă o formă mai uşoară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS