21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCeaiul de soc, o cale naturala de slabire

Ceaiul de soc, o cale naturala de slabire

Socul este un arbore de talie mare, care traieste la marginea padurilor din zonele de câmpie sau de deal. In scopuri medicinale se folosesc florile, care se culeg la inceputul infloririi, in lunile mai-iunie, pe vreme frumoasa.


Inca din vechime, oamenii au apreciat calitatile terapeutice ale acestei plante, care se folosea indeosebi pentru distrugerea viermilor intestinali.


Florile, frunzele, dar mai ales sucul obtinut din fructe calmeaza nevralgiile, in special sub forma de extract slab alcoolic. Este util, de asemenea, in reumatism, afectiuni ale cailor respiratorii, nevralgii ale trigemenului si sciatica. Scoarta copacului are proprietati laxative si diuretice (fiind indicata in nefrite si edeme). In medicina populara, scoarta este intrebuintata ca antihelmintic.


Eficient in obezitate


Din florile de soc se prepara ceaiuri care ajuta la tratarea reumatismului, detoxifierea organismului, precum si in constipatie.


Ceaiul din flori de soc (preparat din doua lingurite de flori la 250 de mililitri de apa) se foloseste in caz de raceala, gripa si bronsita. Poate fi folosit cu succes ca medicament natural in obezitate datorita proprietatilor sale laxative si de eliminare a apei din tesuturi sau extern, sub forma de bai, in reumatism, abcese, arsuri si umflaturi.


Pentru reumatism, se poate utiliza urmatoarea reteta. Peste o lingura de flori si crengute maruntite de soc se toarna un pahar de apa clocotita. Se lasa la macerat trei ore, dupa care se strecoara. Pentru a avea efectul dorit, trebuie consumat câte o jumatate de pahar, de trei-patru ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa.


In gripa si guturai se recomanda folosirea ceaiului de soc in amestec cu flori de tei, preparat din una-doua lingurite de flori la o cana de apa, din care se beau doua-trei cani pe zi. Daca doriti sa urmati o cura de slabire puteti sa folositi tinctura de soc. Se gaseste la orice plafar, impreuna cu instructiunile de folosire.


Socata


Ingrediente: 10-12 flori mari de soc, 1 lamâie, 1 pachetel sare de lamâie, 800 g zahar, 1 vârf de cutit de drojdie, 10 litri apa.Mod de preparare: Se pun intr-un borcan mare 10 litri de apa, florile de soc, lamâia taiata felii, sarea de lamâie (pentru cine doreste mai acru), zaharul si drojdia. Se amesteca zilnic de doua ori in borcan, lasându-se la soare trei-patru zile. Se strecoara si se pune in sticle. Se serveste rece de la frigider.


Material realizat in colaborare cu dr. Cristina Pirsoi, Centrul Naturist TERRA-QI Chengguang Craiova, str. Sf. Dumitru, nr.3

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS