12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAntibiotic in laptele de cangur pitic

Antibiotic in laptele de cangur pitic

Cercetatorii australieni au descoperit un nou compus chimic in laptele de cangur pitic care actioneaza impotriva bacteriilor, de aproape 100 de ori mai eficient decât penicilina.


Dupa cum informeaza site-ul news.ninemsn.com.au, specialistii considera ca acest compus, numit provizoriu AGG01, combate o mare varietate de ciuperci, bacterii si virusuri, inclusiv cele rezistente la antibiotice.


Liderul echipei de cercetatori, profesorul Ben Cocks, sustine ca aceasta descoperire ar putea avea un efect extrem de important atât asupra sanatatii oamenilor, cât si a animalelor. „Compusul poate fi sintetizat pentru uz comercial si s-ar putea dovedi vital in lupta impotriva bolilor rezistente, care afecteaza oamenii si animalele“, a declarat Cocks. De asemenea, el a precizat ca specialistii de la Departamentul Industriilor Primare, din cadrul guvernului australian, au facut aceasta descoperire in timp ce investigau proprietatile chimice ale laptelui cangurului pitic pentru a determina modul in care nou-nascutii din aceasta specie isi dezvolta sistemul imunitar in timp ce se afla in marsupiu. Astfel, studiind genomul cangurului pitic, specialistii australieni au identificat peste 30 de factori in lapte care contribuie la lupta impotriva virusurilor.


Potrivit sursei citate, pâna in prezent, compusul AGG01 s-a dovedit eficient impotriva unei „rude“ a virusului MRSA (stafilococi meticilino-rezistenti) si a tulpinilor de streptococci, salmonella, bacillus subtilus, pseudomonas spp si proteus vulgaris. (A.O.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS