8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDialogul cetățenilor cu comisarul Cioloș de la București

Dialogul cetățenilor cu comisarul Cioloș de la București

Cum vedeți rolul Uniunii Europene în viața dumneavoastră de zi cu zi? Ce înseamnă a fi european? Ce înseamnă solidaritatea europeană? Ce fel de Europă ne dorim pentru viitor? Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș, le va aborda la data de 17 martie la București în cursul celei de-a 50-a ediții a dialogului cu cetățenii, la care vor participa aproximativ 250 de cetățeni din toată România.
 
„Europa trebuie să fie mai atentă la nevoile cetățenilor săi, pentru a se asigura că politicile elaborate la Bruxelles țin cont de diversitatea unei Uniuni cu 28 de state membre și peste 500 de milioane de cetățeni, fiecare având propriile aspirații și așteptări. Europa viitorului o construim acum; vrem să ne asigurăm că cetățenii României sunt ascultați în acest proces, iar opiniile lor sunt luate în considerare. Vă invit să participați la acest dialog, pentru a discuta ce fel de Europă ne dorim pentru viitor și cum o putem construi împreună”, a declarat comisarul UE pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș.
 
Dialogul va avea loc la data de 17 martie între orele 11.00 și 13.00 la Biblioteca Națională a României (Atrium, Bd. Unirii 22) și va fi moderat de jurnalistul de televiziune Luca Niculescu. Evenimentul va fi transmis live prin webstream, iar cetățenii din întreaga Europă pot participa, de asemenea, prin intermediul Twitter, utilizând hashtagul #EUDeb8. Dialogul va continua cu 10 dezbateri cu cetățenii la nivel local, organizate în cooperare cu Rețeaua Europe Direct din România.
 
Context

Un Eurobarometru recent arată că 56% dintre români se simt cetățeni ai UE (media UE este de 59%), iar 63% dintre români sunt optimiști în ceea ce privește viitorul UE (media UE este de 51%). Cu toate acestea, numai 40% cunosc drepturile aferente calității de cetățean al UE și doar 19% consideră că vocea lor este auzită în UE (29% din media UE). 63% dintre români ar dori să afle mai multe despre drepturile lor în calitate de cetățeni ai UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS