8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAntonescu: Constituţional, Ponta nu este obligat să demisioneze

Antonescu: Constituţional, Ponta nu este obligat să demisioneze

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat azi că premierul Victor Ponta nu este constrâns de Constituţie să demisioneze din funcţie, precizând că afirmaţiile lui Traian Băsescu nu se susţin, dar că PNL menţine solicitarea privind demisia premierului şi va vota împotriva învestirii noului Cabinet, informează Mediafax. Antonescu a declarat că exprimă o poziţie personală legată de procedurile de învestire a noului Guvern Ponta.

„Din punctul meu de vedere, cred că niciun fel de interpretare a Constituţiei nu interzice completarea cu schimbarea componenţei politice a Guvernului printr-un vot în Parlament. Deci, din punctul meu de vedere, în niciun fel interpretată Constituţia nu-l obligă pe Victor Ponta să demisioneze. Am afirmat, ceea ce menţin, că ar fi fost normal, democratic, legitim ca Victor Ponta să predea mandatul şi să încerce formarea unui alt cabinet, dar asta nu înseamnă că este constrâns de Constituţie”, a declarat Antonescu.

El a precizat că interpretarea preşedintelui Traian Băsescu asupra Constituţiei, legat de predarea mandatului de către Victor Ponta, „nu se susţine în vreun fel”. Totodată, Antonescu a apreciat că programul de guvernare ar trebui să facă obiectul unor modificări în Parlament, deoarece se menţionează în document că este vorba de programul USL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS