16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUDMR a decis să intre la guvernare

UDMR a decis să intre la guvernare

UDMR a luat decizia de a intra la guvernare alături de USD, potrivit romaniatv.net. Decizia a fost luată în cadrul unei întâlniri a conducerii cu preşedinţii celor mai puternice organizaţii judeţene ale Uniunii. Aceştia îi cer premierului Victor Ponta două posturi de ministru şi unul de vicepremier. Intrarea la guvernare urmează să fie validată de către Consiliul Reprezentanţilor Unionali care se va desfăşura sâmbătă la Târgu Mureş.

UDMR a stabilit şi care sunt portofoliile pe care şi le doreşte în cabinetul Ponta III. Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii, urmează să devină ministru al Culturii şi vicepremier. Al doilea portofoliu vizat este cel al Mediului. Deşi nu a fost propus oficial, Korodi Attila este varianta cea mai probabilă pentru acest minister. Pot apărea însă probleme cu PSD deoarece titularul acestui post este Rovana Plumb, preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD, foarte apreciată în partid pentru activitatea de la Guvern.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ieri, la Târgu Mureş, că grupurile UDMR din Senat şi din Camera Deputaţilor reprezintă „limba cântarului” în privinţa formării unei noi majorităţi. De asemenea, el a mai spus că există trei variante între care Uniunea trebuie să aleagă. Liderul UDMR a recunoscut că Uniunea are în prezent o dilemă privind modalitatea de urmat în acest sens pentru a reprezenta cât mai bine interesele maghiarilor din Ardeal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS