16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNumirea procurorilor bagă PNL în şedinţă extraordinară

Numirea procurorilor bagă PNL în şedinţă extraordinară

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a convocat conducerea partidului într-o şedinţă extraordinară pentru a discuta poziţia partidului faţă de numirile noilor procurori şefi, informează rtv.net. Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal se va reuni mâine, la ora 14.00, în sala de ședințe a grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaților. Au fost chemaţi să participe şi liderii din teritoriu ai PNL.

Victor Ponta, ministru interimar al Justiţiei, a răspuns afirmativ azi la o întrebare a jurnaliştilor dacă o va numi pe Laura Codruţa Kovesi la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Ulterior, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a susţinut că premierul Victor Ponta a răspuns afirmativ la întrebarea dacă va susţine declaraţii la CSM pe tema numirii procurorilor şi nu la cea privind o numire a Laurei Kovesi la şefia DNA.  „Premierul nu face declaraţii peste umăr la întrebări atât de importante. El a răspuns la întrebarea dacă va face declaraţii pe această temă şi a răspuns : Da, la CSM”, a susţinut purtătorul de cuvânt al Guvernului. 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat azi, că abia după ce va exista un anunţ oficial privind desemnarea lui Kovesi, va comenta şi el „oficial”.  Şeful Guvernului participă marţi la şedinţa secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), pentru o discuţie privind nominalizările pentru conducerea Parchetului General şi a DNA, urmând ca după aceea să aibă şi o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu pe aceeaşi temă.  Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că, în eventualitatea în care premierul Victor Ponta, din postura de ministru interimar al Justiţiei, o va desemna pe Codruţa Kovesi la şefia DNA, el se va opune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS