17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConstantin Niţă a avut discuţii cu omologul ungar

Constantin Niţă a avut discuţii cu omologul ungar

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Niţă, a efectuat, în perioada 27 – 29 martie, o vizită oficială în Republica Ungară, la invitaţia Ministrului de stat pentru Energie, Pál Kovács. Agenda întâlnirilor a inclus discuţii privind proiectele de interes comun: Tarniţa-Lăpuşteşti, interconectarea reţelelor de gaze şi energie electrică, proiectele strategice pentru asigurarea securităţii energetice – AGRI şi Nabucco, oportunităţile de colaborare în domeniul energetic – dezvoltarea unei pieţe regionale de energie; interconectarea pieţei energiei electrice româneşti la piaţa HU-SK-CZ; privatizările din sectorul energetic din România. 
Întâlnirea cu Ministrul de stat pentru Energie, Pál Kovács, s-a axat pe dezbaterea potentialelor oportunităti de colaborare în domeniul energiei, respectiv pe consolidarea relatiei dintre cele două state în vederea dezvoltării unui pol energetic în regiune. În cadrul discutiilor, Ministrul Pál Kovács a prezentat priorităşile Guvernului ungar în domeniul energiei, menţionând importanţa colaborării dintre ţările din regiune.
Cele două părţi şi-au reafirmat angajamentul faţă de implicarea în dezvoltarea proiectelor Nabucco şi AGRI, menţionându-se importanţa interconexiunilor la nivel regional. Proiectul Tarniţa-Lăpuşteşti a fost unul dintre punctele de interes aflate pe agenda discuţiilor, datorită importanţei strategice, pe termen mediu şi lung, pe care o poate avea implementarea acestuia.
În cadrul vizitei de lucru, au mai fost programate întâlniri cu reprezentanţii celor mai importante companii de profil din Ungaria – MVM Group si MOL Group.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS