10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEuropark fără proiect

Europark fără proiect

Concursul de idei pentru desemnarea proiectului arhitectonic Europark, zonă de agrement şi comercială care ar urma să se ridice lângă Parcul „Nicolae Romanescu“, are rezultate dezamăgitoare: doar două proiecte şi amândouă slabe.

Sosirea americanilor de la Ford îi agită pe oficialii din Bănie. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, susţine că un reprezentant al Ford l-a întrebat ce le poate oferi oraşul multinaţionalilor care vor deservi uzinele de automobile, în materie de agrement. „Eu le-am spus atunci: Parcul «Nicolae Romanescu». Ei mi-au răspuns că nu e de ajuns“, a declarat ieri Antonie Solomon. Primarul a dezvăluit că nu este mulţumit de rezultatul concursului de idei lansat de municipalitate pentru desemnarea proiectului câştigător al Europark, aşa cum a fost numit într-o primă fază viitorul obiectiv turistic şi comercial pe care Solomon îl vede lângă Parcul „Nicolae Romanescu“. „Nu au fost întocmite decât două proiecte, spre părerea mea de rău. Am dus astă-vară pe acea mirişte zeci de arhitecţi şi i-am rugat să aşeze pe planşă o viziune a ceea ce vreau să facem acolo. Am oferit 100 de milioane de lei vechi proiectului câştigător. Nu e mult, dar e ceva. Şi ce credeţi? Azi-dimineaţă am primit două oferte. Doar două! Nu înţeleg de ce. Poate că unii sunt plătiţi ca să nu vină. După-amiază o să ne întâlnim din nou cu firmele care au făcut aceste proiecte şi cu nişte reprezentanţi ai Ministerului Culturii, ca să mai discutăm. Oricum, sunt dezamăgit“, a declarat Solomon. Acesta nu a oferit detalii despre conţinutul proiectelor, dar unul dintre puţinii specialişti care văzuseră documentele a spus că primarul nu a fost foarte încântat. În orice situaţie, din Europark nu vor lipsi terenurile de sport, bazinele de înot, aquamagic, locurile de joacă şi magazinele.

Oltenia Mall, în coasta Europark

Până la clocirea Europarkului, americanii şi ajutoarele lor din lumea întreagă ar putea fi ispitiţi însă de alt complex de distracţii – Oltenia Mall, ale cărui baze se pun la ieşirea din Craiova spre Cârcea, la aproximativ 1.000 de metri distanţă de Selgros, pe terenul comunei Malu Mare.

Potrivit site-ului firmei italiene Seconda Iniziativa, proiectul este unul dintre cele mai mari de acest gen din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII