16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătălia pentru prefectură are iz imobiliar

Bătălia pentru prefectură are iz imobiliar

Terenurile din jurul Craiovei sunt miza pentru funcţia de prefect. Cel puţin aceasta este părerea senatorului Radu Berceanu, care a declarat ieri că singura modalitate de schimbare a prefecţilor PD este o notă proastă primită în urma controalelor de la Bucureşti.

Zvonurile apărute după scoaterea de la guvernare a democraţilor au dat ca sigură înlocuirea prefecţilor proveniţi din PD şi a directorilor de instituţii deconcentrate propulsaţi în funcţii de democraţi cu liberali sau specialişti manevraţi din umbră de PSD. Liderul pedist Radu Berceanu a declarat ieri că în cazul în care guvernul condus de liberalul Călin Popescu Tăriceanu va decide schimbarea prefecţilor proveniţi din PD, toate eforturile făcute pentru separarea funcţiei prefecturale de politică vor fi irosite, iar românii, ca şi oficialii de la Bruxelles, vor percepe acest lucru ca pe o „păcăleală“. Berceanu a declarat că interesele în jurul celei mai înalte funcţii administrative din judeţ sunt numai unele de natură imobiliară, miza pentru post în Dolj fiind terenurile din jurul Craiovei.

Berceanu a făcut ieri precizarea că şi alţi directori pedişti ar putea urma exemplul democratului Ştefan Stoica, care şi-a dat demisia din funcţia de director de la Direcţia Apelor Jiu. „Se va vedea că şi acest lucru a fost un fel de păcăleală. E păcat, dar eu înţeleg că sunt foarte multe interese în legătură cu terenurile în zona prefecturii şi, până la urmă, asta e. În legătură cu alte persoane în anumite funcţii, Stoica deja şi-a dat demisia. Dacă se va pune problema, şi alţii propuşi de PD o să plece. Să dea Dumnezeu să pună nişte specialişti mai buni“, a spus Berceanu.

Soluţia de dat jos prefecţi: controlul

Liderul pedist a mers mai departe cu acuzaţiile sale şi a nominalizat persoana direct interesată de funcţia de prefect, dar şi de terenuri. Berceanu a declarat că fostul subprefect Ion Groza, preşedintele PNL Craiova, a fost împiedicat de prefect să preia anumite terenuri şi că, dacă se doreşte demiterea prefectului Giugea, modalitatea cea mai probabilă de a face acest lucru este un control în urma căruia prefectul de Dolj va fi găsit cu nereguli. „Cred că sunt nişte interese ale domnului Groza pentru terenuri din Craiova şi din jurul Craiovei. E foarte nemulţumit că a fost împiedicat de domnul prefect să facă nişte lucruri. Dacă e să-mi imaginez o motivaţie pentru a se pune alt om, numai aici e o problemă. Probabil acum va veni o comisie care va găsi ceva foarte rău“, a spus Berceanu.

Groza: „Berceanu minte“

Acuzaţiile lui Berceanu au fost respinse categoric de liberalul Ion Groza, care l-a făcut pe democrat mincinos. Groza a precizat că a preluat recent un teren la marginea Craiovei, dar achiziţia s-a făcut în schimbul a 800.000 de euro. „Schimbarea prefectului PD se face pentru că s-a schimbat guvernul. Cât timp am fost eu subprefect nu s-a retrocedat nici un teren din localităţile din jurul Craiovei, deşi în programul de guvernare scrie că trebuie să fie retrocedate. Berceanu minte, dacă are fapte concrete să dovedească. Eu mi-am cumpărat teren cu acte în regulă la Metro cu 800.000 de euro, nu am luat nimic cu japca“, a spus Groza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII